Anul universitar 2019-2020 a început și la Extensia Bistrița a Universității Babeș-Bolyai

649

Astăzi a avut loc deschiderea festivă a anului universitar 2019-2020 la Universitatea Babeș-Bolyai, Extensia Universitară Bistrița.

În acest an universitar, aici vor studia în total 555 de studenți la licență și masterat, cel mai mare interes al studenților fiind îndreptat spre specializarea Administrație Publică, unde s-a depășit numărul de locuri acordat prin acreditarea ARACIS, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 10 ani.

Prezenți la momentul festiv au fost prefectul Ovidiu Frenț, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, a transmis cuvinte de încurajare tuturor studenților prezenți, punctând că este nevoie de mult efort și dedicație pentru a ajunge departe, dar că fiecare va fi răsplătit pe măsură cu o carieră de succes.

 

“Ne bucurăm ca și responsabili ai administrației județene și locale pentru faptul că este în creștere în Bistrița mediul universitar odată cu numărul vostru ca studenți și, da, este un atribut și un deziderat al oricărui oraș european să aibă această componentă, cea universitară. Însă avem și responsabilitatea de a încerca să vă convingem să rămâneți în județ sau măcar în țară după terminarea facultății.
Vă asigur că șansele de carieră și potențialul de dezvoltare al județului nostru cât și al României este foarte mare, astfel încât există oportunități chiar mai multe decât în afara țării, în ciuda faptului că România este prezentată în presă ca fiind o țară caracterizată doar de tensiuni și probleme. Eu v-aș ruga să dați la o parte imaginea aceasta din mediul public care dă impresia că țara noastră este una neprietenoasă, neguvernată și de nelocuit. Vă asigur că este o țară în progres, care oferă șanse și oportunități tinerilor în toate domeniile de activitate. Faptul că și noi ne aflăm aici împreună cu profesorii voștri și faptul că toți ne-am realizat făcând școli în România și cariere de succes aici demonstrează acest fapt. Vă felicit că v-ați înscris la aceste specializări pentru a îmbrățișa o calificare superioară în administrația publică, geografie-turism, business sau educație fizică și sport. De ce nu, puteți intra și în politică, e nevoie de o nouă abordare în acest domeniu care trebuie să genereze idei și soluții, nu scandaluri și piedici. Generația mea și a voastră pot construi împreună și pune în practică proiecte care să depășească măruntele bătălii politice (chiar dacă ele se desfășoară la nivel înalt) și să construiască o țară cu o viziune susținută de proiecte concrete puse în practică de oameni bine pregătiți.
Mult succes dragi studenți și cadre universitare în noul an!”, a transmis la deschidere prefectul Ovidiu Frenț.

 

Radu Moldovan: Educația este unealta cu care se construiește prezentul și viitorul!

 

”Faptul că la deschiderea noului an universitar al extensiei Bistrița a Universității Babes-Bolyai am văzut Aula Magna plină, este încă un semn că tinerii bistrițeni își pot clădi un viitor frumos aproape de casă.

Aici, studenții sunt ghidați de profesori valoroși de la noi din județ, dar și din Cluj-Napoca, oameni care inspiră tinerii să modernizeze comunitatea din care fac parte și România în ansamblu!

Le urez tuturor mult succes, iar cadrelor didactice multă putere de muncă în misiunea nobilă de a pregăti tinerii de azi, profesioniștii de mâine. Sper ca mulți dintre studentii de la extensiile Bistrița a Universității Babes-Bolyai și ai Universității Tehnice să rămână aici și împreună să dezvoltăm Bistrița-Năsăud!”.