Apa a devenit ”veșnica” problemă” a orașului Sg. Băi. Ce spune prefectul Stelian Dolha?

987

Prefectul județului Stelian Dolha a susținut astăzi o conferință de presă, subiectele fierbinți ale sfârșitului de an fiind criza apei de la Sîngeorz Băi, situația la zi a stocurilor cu materiale anti-derapante dar și mai multe nemulțumiri ale prefectului Dolha față de Corpul de Control al Instituției Prefectului. De asemenea, Stelian Dolha a făcut referire și la situația fostului, deja, primar al comunei Șanț, Ioan Szabo.

Criza apei nu se rezolvă degrabă la Sângeorz Băi

Criza apei de la Sângeorz Băi continuă să ”înfierbânte” capetele specialiștilor de la SC Aquabis, al primarului Traian Ogâgău, pus într-o situație dificilă ca edil al orașului dar și cel al prefectului Stelian Dolha, cel care trebuie să monitorizeze situația și să raporteze, dacă se poate, rezolvarea ei direct ministrului de Interne, Marcel Vela.

Potrivit celor spuse de prefectul Dolha, situația de la Sângeorz Băi nu este deloc simplă, problemele tehnice dovedindu-se greu de depășit de cei de la Aquabis: ” Mă întreb și vă întreb: instituția asta care are cinci directori bine renumerați, are și o sucursală locală, nu a reușit, de aproape două săptămâni să rezolve situația. Nu știu ce face conducerea aia minunată de la ADI Apă-Canal care trebuia să fie la Sg. Băi să găsească soluții. Cred că singurul care știe cu adevărat cum stă treaba în tot Aquabis-ul ăla e Ion Șandru, care e acolo de dimineața până seara. Ăialalți directori, cum își iau salariile, ce competențe au ei de nu-i vede nimeni pe teren. E doar incompetență și nimic mai mult”, susține prefectul Dolha.

Conform celor explicate de șeful Instituției Prefectului, la această criză a apei, ar concura doi factori: lipsa de presiune pe conductele de alimentare, dar și defectarea unor pompe și lipsa unei pompe de vid: ” Este inandmisibil să știi despre această situație și să nu faci nimic”.

Alimentarea cu apă a taberei de copii este incertă

Situația de la Sg. Băi este cu atât mai complicată, cu cât, aici există și o tabără cu 70 de copii, la care se vor adăuga încă 70 după Anul Nou: ” Deocamdată, la tabără, alimentarea cu apă a fost, cumva, rezolvată, doar că, lipsa pompei de presiune, o pompă specială, și care nu se găsește decât în Germania, pune sub semnul întrebării continuarea alimentării cu apă a taberei, mai ales dacă numărul copiilor se va dubla, iar presiunea apei va fi tot mai mică sau nu va mai fi apă. E o problemă de sănătate publică, deja”, explică prefectul județului BN.

În ceea ce privește alimentarea cu apă a localnicilor, prefectul Dolha a precizat că aceasta se face cu ajutorul cisternelor Aquabis, doar că pe ”fir” au intrat și cei de la ISU, marea temere fiind scăderea temperaturilor sub -10 grade Celsius: ” Criza asta a apei de la Sg. Băi o manageriem cât de cât în condițiile unor temperaturi ridicate, dacă iarna își intră în drepturi și vine gerul, vă spun că lucrurile se complică rău”, mai spune Stelian Dolha.

Întrebat dacă există vreun termen pentru rezolvarea problemei de SC Aquabis SA, prefectul Stelian Dolha a spus următoarele: ” Nu pot spune nimic cu privire la acest aspect. Cei de la Aquabis nu știu să ne ofere un răspuns, nu avem o dată certă, nimeni nu poate să ne spună nimic”, a conchis prefectu județului Bistrița-Năsăud.