Apel din Spania pentru păstrarea liniștii și ordinii publice în parcul de joacă pentru copii din incinta stadionului din Năsăud

2225

Cristina Lari este o năsăudeancă stabilită de mai bine de un deceniu și jumătate în Spania, care revine periodic pe în orașul natal. Cum vara aceasta ea și soțul ei nu au putut să vină la Năsăud, l-a trimis acasă, la bunica, pe fiul ei David, pentru a petrece vacanța de vară. Din păcate, sejurul micului David s-a lovit de un neajuns legat de securitatea corporală în parcul de joacă din incinta stadionului ”Progresul”, inconvenient ce a făcut-o pe mama Cristina să-și verse oful pe pagina sa de socializare, cu trimitere directă spre edili și mass-media locală. Iată ce spune petiția online:

În atenția Primăriei Orașului Năsăud, a primarului Romocea Mircea, a Poliției Locale Năsăud, a ziarului Mesagerul de Bistrița cu Radu Sîrbu. Povestea mea e scurtă. Ma cheamă Cristina și am un copil în vârstă de 9 ani, David, care se află acum , în vacanță de vară, la bunica, la Năsăud. Specific faptul că David are rezidență în Spania, dar ca înțelege și vorbește foarte bine limba română. Cum vecinii mamei mele nu au copii de vârstă lui David, bunica și nepotul merg după-amiezile pe stadion, în căutare de sport, copii și joacă. În ultimele două după-amieze, cum bunica a avut treburi în grădina, l-a lăsat pe David să meargă la stadion însoțit de un prieten și de către mama acestuia. David si-a luat și una din mingile aduse din Spania. Preferata lui era una verde fluorescent de la marca Adidas. Nu stiu sigur dacă acea minge a luat-o, sau pe cea alba cu dungă neagră de la marca Reebok. Amândouă mingile duse din Spania sunt din piele, cumpărate în magazine sportive și e adevărat, sar în ochi, pentru ca sunt deosebite. Două după-amieze, și aceeași poveste. În prima zi David și prietenul lui joacă fotbal, mingea scapă și un copil de etnie romă o ia și vrea să fugă cu ea. David revendică mingea, copilul nu vrea să o dea, în altercație îl împinge pe David, al meu cade și se loveste ușor la arcada ochiului. David recuperează mingea și jocul continuă. Ajuns în casa , bunica îi pune gheață și o crema pe baza de arnica pentru a retrage inflamația. A doua zi după- amiază (ieri, ca să fiu mai exactă), bunica își continuă treaba în grădina și David își ia mingea și pe prietenul lui ( acompaniați fiind de mama acestuia) și merg din nou pe stadion. Jocul începe, mingea scapă și același copil de etnie romă vine și o ia. David recuperează mingea, se întoarce pentru a continua jocul cu mingea. În acel moment primește un picior în spate care-l trântește efectiv la pământ. Genunchii juliți, rana plină cu zgură dar mingea o are David.
Și acum va întreb eu, pe dumneavoastră, edilii orașului, unde sunt polițiștii locali, unde sunt agenții de pază care să vegheze la siguranța acestor spații de joacă? Nepoții domniilor voastre nu frecventează parcurile năsăudene ca să vedeți cum e. Sau poate tocmai de aceea nu le frecventează. Merg în parcurile din Bistrița, domnilor, oamenii care au posibilități.La asta s-a ajuns, domnilor. A murit săracul tata, nu mai are cine sa-l ducă pe David. Ziceți că nu se întorc românii acasă. Și eu va întreb, la ce să se întoarcă? La asta?! Hai, Radu Sârbu, ia tu taurul de coarne, poate se schimbă ceva, cât cu cositul ierbii de pe cimitirul nou! Mai cântă-le una, cum știi tu, da’ de-or face ceva. Nu pentru copilul meu, că David se întoarce aici, în Spania, ci pentru copiii năsăudenilor! Doamne ajută!”.

Cristina, dragă, am ridicat mingea la fileu și cred, cu convingere, că situația se va normaliza. Solo bien y salud !