Aproximativ 50 la sută din personalul didactic și auxiliar din Bistrița-Năsăud s-a vaccinat împotriva COVID-19

194

Aproximativ 50 la sută din personalul didactic și auxiliar care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ din Bistrița-Năsăud s-a vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat șeful Inspectoratului Școlar Județean, Mihai Mureșan, într-o conferință în cadrul căreia a fost prezentată campania Ministerului Educației ”Vaccinare și testare pentru învățare”. 

”Dacă vorbim de angajații la nivel global din sistemul de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, până în acest moment, avem 44,56 % dintre angajați vaccinați. De asemenea, programați pentru a fi vaccinați în perioada următoare avem 4.6%. Dacă luăm strict pe cele trei categorii, în ceea ce privește cadrele didactice, 46,2% s-au vaccinat cu una dau cu ambele doze, 3,5% sunt programate pentru vaccinare și 50,3% sunt nevaccinate. Dacă luăm în considerare personalul didactic auxiliar, avem 50,6 la sută vaccinat, 3,2% programat și 36,2% nevaccinat. La categoria personal nedidactic, avem 33% vaccinat, 3,6% programat și 63,4% nevaccinat. Aș vrea să remarc faptul că, dacă luăm în considerare procentele de cadre didactice și personal didactic-auxiliar care sunt în interacțiune cu elevii atunci când ei sunt în sălile de clasă, suntem pe media națională, cu un procent de 50 la sută cadre didactice și personal auxiliar care sunt vaccinate sau care vor fi vaccinate în perioada imediat următoare”, a declarat Mihai Mureșan.

Inspectorul școlar general a transmis tuturor celor care au participat la conferința ”Vaccinare și testare pentru învățare” că directorii unităților de învățământ au datoria de a informa angajații din sistemul de învățământ cu privire la necesitatea vaccinării.

”Rămâne o îndatorire permanentă pentru absolut toți directorii unităților de învățământ de a informa populația și angajații sistemului de învățământ despre valabilitatea și utilitatea vaccinării a cât mai multor angajați. Este singura soluție prin care putem stopa răspândirea acestui virus și fără niciun fel de îndoială este garanția că toate activățile care urmează să se deruleze până laa data de 31 august sunt în strictă legătură cu numărul de persoane din sistem de învățământ vaccinate”, a mai adăugat Mureșan.

La conferința în care a fost prezentată campania ”Vaccinare și testare pentru învățare” au participat secretarul de stat din Ministerul Educației Radu Szekely, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, ai autorităților locale, precum și directori ai unităților de învățământ și reprezentanți ai elevilor, părinților și sindicatelor din învățământ.

Secretarul de stat Radu Szekely a dat asigurări că Ministerul Educației urmărește îndeaproape situația privind modul de desfășurare a campaniei de vaccinare la nivelul unităților de învățământ.

”Avem vaccinul, haideți să îl folosim, să facem ceea ce ar trebui să facem în calitate de cetățeni responsabili și să ne vaccinăm. Beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile și în această direcție ar trebui să mergem. E singura soluție pe care noi, Ministerul Educației, o vedem pentru a putea reveni la o formă de educație care să fie echitabilă și să îi ajute pe toți copiii să beneficieze de învățare. Dacă reușim să atingem un procent de 70-80 la sută din personalul din sistem vaccinat, atunci va fi mult mai ușor să deschidem toate școlile și să revenim fizic în bănci”, le-a transmis Radu Szekely angajaților din sistemul de învățământ din județ.