Asfaltul a ajuns până pe dealuri, în comuna Romuli

672

Comuna Romuli a reușit ca în acest sfârșit de an să aibă intravilanul asfaltat în totalitate. Grație unui proiect finanţat în cadrul prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Bistrița-Năsăud, covorul asfaltic a fost întins chiar și pe dealurile celei mai nordice localități a județului, în execuția specialiștilor de la MIS Grup Anieș. Cu gospodăriile ițite pe înălțimi, oamenii și-au făcut cruce că au ajuns să vadă ziua când au scăpat de colb sau glod. În total au fost rânduite 20 de ulițe și drumuri de interes local, pe un tronson ce însumează circa 7 kilometri.

Investiția a fost susținută prin Măsura 7.2. – Drumuri săteşti şi comunale, din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Echipa primarului Ioan Monița a reușit să întocmească proiectul aferent în aşa fel încât să fie acceptat la finanțare.”Noi aveam aproape toate drumurile asfaltate pe raza satelor Romuli și Dealu Ștefăniței, însă cu această nouă lucrare am dus la bun sfârșit întreg intravilanul”, ne-a explicat pe teren, marți, primarul Ioan Monița.

Potrivit edilului, principalul beneficiu pe care asfaltarea acestor sectoare de drum sătesc îl aduce se referă la creşterea gradului de accesibilitate şi la consolidarea şi punerea în valoare a potenţialului turistic al zonei deosebit de pitorești.