Asociația Celtic Transilvania – acțiune de ecologizare la Beclean, de Ziua Mondială a Mediului (FOTO)

93

Asociația Celtic Transilvania a marcat Ziua Mondială a Mediului printr-o acțiune de ecologizare organizată în apropierea orașului Beclean, acțiune la care a participat și Caius Cârcu – consilier PMP în Consiliul Local Beclean. 

”Simbolul zilei de 5 iunie ar trebui să îl avem cu toții în minte. Pentru că eco-educația e esențială pentru dezvoltarea și viitorul tuturor. E o lecție care nu trebuie să ne lipsească. Alimentele pe care le mâncăm, aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem și climatul care face planeta noastră să fie locuibilă, vin toate din natură. E timpul să ne trezim și să acționăm. Pentru a ne îngriji de noi înșine, trebuie să avem grijă de natură. Este timpul să ne întoarcem mai mult către oameni și planetă”, a spus consilierul Caius Cârcu.

Acțiunea de ecologizare organizată de Asociația Celtic Transilvania a beneficiat și de sprijinul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Beclean și al Fundației Bethesda & Floricica. Acțiunea a început în Pădurea Bichihigi, la izvor, voluntarii care s-au alăturat inițiativei reușind să adune zeci de saci de deșeuri.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm, cu scopul de a conștientiza importanța respectării mediului înconjurător.