Autoritățile au impus măsuri suplimentare pentru combaterea COVID-19 în comuna Livezile

162

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a stabilit o serie de măsuri suplimentare pentru comuna Livezile, în vederea combaterii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. 

Potrivit CJSU Bistrița-Năsăud, impunerea măsurilor este necesară deoarece în comuna Livezile a crescut rata de infectare cu noul coronavirus, aceasta situându-se între 1,5/1000 și 3/1000 de locuitori.

”În acest UAT activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Bistrița-Năsăud.

Totodată, același document prevede și reducerea măsurilor în comuna Silivașu de Câmpie, unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, mai arată CJSU Bistrița-Năsăud.

Măsurile cuprinse în această hotărâre au intrat în vigoare începând cu data de 19 februarie.