Bărbat care a căzut într-un pârâu din zona localității Mița, salvat de un medic aflat în timpul liber (FOTO)

177

Un medic aflat în timpul liber a salvat, sâmbătă, viața unui bărbat care a căzut într-un pârâu din zona localității Mița – Colibița.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incidentul s-a produs în zona Izvorul Zânelor, localitatea Mița-Colibița.

Victima, un bărbat de 41 de ani, a fost scoasă din apă în stop cardiorespirator, dar norocul său a fost că în zona se afla și un medic, care nu a stat pe gânduri și a aplicat imediat manevrele de resuscitare. Astfel, viața bărbatului a fost salvată.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator în apă. Din fericire, intervenția promptă a medicului (aflat în zonă, în timpul liber) a fost vitală. Acesta a reușit, în urma manevrelor aplicate sa scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului. Echipajul de terapie intensiva mobila SMURD a preluat pacientul conștient, cooperant, în stare de hipotermie”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În zonă a fost solicitată și intervenția unui elicopter SMURD.

”Bărbatul a fost stabilizat și pregătit pentru a fi transportat pe calea aerului de către echipajul care încadrează elicopterul SMURD la o clinica de specialitate din municipiul Cluj-Napoca”, a mai completat sursa citată.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud