Bărbat care a ignorat carantina, amendat de jandarmi

94

Deși plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, un bărbat recent întors din Germania a fost depistat de jandarmi în Autogara Bistrița, motiv pentru care acesta s-a ales cu amendă, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. 

”La acest sfârșit de săptămână, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au depistat pe raza municipiului Bistrița, în zona Autogării, un bărbat de 33 de ani care ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Jandarmilor le-a atras atenția starea de agitație inexplicabilă a acestuia, în consecință bărbatul a fost legitimat. La o primă verificare în baza de date, jandarmii au constatat faptul că bărbatul ar fi trebuit să se afle în carantină la adresa de domiciliu din cartierul Viișoara, ca urmare a întoarcerii de curând din Germania”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Pentru nerespectarea măsurii de carantină la domiciliu, conform reglementărilor legale în vigoare, bărbatul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.