Bărbat decedat, în urma unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Valea Vinului

180

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, miercuri, în urma unui incendiu care a cuprins o casă din localitatea Valea Vinului, comuna Rodna. Bărbatul s-a intoxicat cu fum și nu a mai putut fi salvat. 

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz-Băi.

În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum la un perete interior al imobilului. În interior a fost găsită o victimă, un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, intoxicată cu fum.

Cu toate că echipajele medicale au aplicat protocolul de resuscitare, victima nu a mai putut fi salvată.

”I s-a aplicat protocolul de resuscitare, dar, din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, a fost declarat decesul la fața locului”, au precizat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

În incendiu a ars un perete interior, precum și materiale textile.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind o scânteie provenită de la o sobă.

ACTUALIZARE

O anchetă în acest caz desfășoară și Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, pentru a stabili circumstanțele exacte în care a decedat bărbatul.

”În această după-masă, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un incendiu semnalat la un imobil din localitatea Valea Vinului. În urma intervenției, polițiștii au constatat faptul că peretele unei încăperi a fost afectat de incendiu, în aceeași încăpere fiind identificat și un bărbat de 78 de ani din localitate, proprietarul locuinței, care nu prezenta semne vitale. În urma protocolului de resuscitare, personalul echipajului de prim ajutor, a declarat din păcate decesul acestuia. Trupul bărbatului a fost transportat la secția prosectura a spitalului, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii desfășoară în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la faptele de ucidere din culpă și distrugere din culpă, urmând să se stabilească cauzele și modul producerii acestora”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.