Bărbat reținut după ce a furat portmoneul unei persoane și a extras peste 3.000 de lei de pe un card

207

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de furt, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.Bănuit de aceste fapte este un bărbat din Bistrița.

La data de 14 mai, unei persoane, în timp ce se afla într-o piață din municipiul Bistrița, i-a fost sustras din geantă portmoneul în care se afla cartea de identitate, un card medical, suma de 300 lei și un card bancar împreună cu codul PIN aferent. Ulterior, contul bancar al proprietarului a fost accesat fără drept de mai multe ori, cauzându-se un prejudiciu total de 3300 lei. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat la data de 23 iunie, o percheziție la domiciliul unui bărbat de 48 de ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptelor. Acesta a fost condus la audieri, iar ulterior a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore”, precizeză Inspectoratul Județean de Poliție Bistruța-Năsăud.

În prezent, bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Oamenii legii vă recomandă să memorați codul PIN al cardului bancar și să nu-l păstrați notat în același loc cu cardul. Dacă constatați că acesta vă lipsește, luați legătura cu banca emitentă și solicitați blocarea acestuia.