Bărbat surprins de bolovani în timp ce curăța o fântână, salvat de pompieri (FOTO/VIDEO)

313

Salvatorii bistrițeni au reușit extragerea unui bărbat dintr-o fântână de pe raza localității Domnești, comuna Mărișelu, după ce aceasta s-a surpat și mai mulți bolovani l-au acoperit, informeză Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Bistrița-Năsăud. 

”Prima intervenție a fost asigurată de un fost pompier militar – plt. adj. șef (r) Iacob Handrea – care locuiește în apropiere. Acesta a luat primele măsuri de asigurare a victimei, a alertat pompierii bistrițeni, a solicitat resursele necesare cu echipamente specifice. În primă fază, bărbatul în vârstă de 63 de ani putea respira doar prin spațiile dintre bolovanii de mari dimensiuni, dar, din fericire, se putea comunica cu el. Acesta a fost cooperant pe toată durata intervenției și a ajutat salvatorii să îi faciliteze extragerea cât mai rapid posibil. Mai mulți pompieri militari au intrat succesiv în fântână, asigurați de restul echipajelor și au îndepărtat, piatra cu piatră, elementele care blocau evacuarea victimei. Misiunea a fost una contratimp din cauza presiunii exercitate pe organismul bărbatului care a fost monitorizat în permanență de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

După aproximativ o oră, bărbatul a fost extras și predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD, aparent, fără leziuni majore. Acesta a fost transportat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite.

Misiune contratimp a salvatorilor, la Domnești, pentru a salva un bărbat care curăţa o fântână şi peste care au căzut bolovani.

Publicată de Mesagerul de Bistrița-Năsăud pe Vineri, 18 septembrie 2020

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud