Băut, un şofer de 64 de ani a lovit grav o octogenară pe o trecere de pietoni din Bistriţa. Traficul a fost blocat timp de 40 de minute

754

Conform primelor date, pe bulevardul Republicii din municipiul Bistrița, un bărbat de 64 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism, nu ar fi acordat prioritate de trecere unei femei care, în calitate de pieton, era angajată regulamentar în traversarea străzii, pe culoarea verde a semaforului. În urma accidentului, femeia în vârstă de 80 de ani a fost rănită, fiind transportată la spital. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1.20mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia urmează a i se recolta probe care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere cu alcoolemie.

Traficul rutier a fost blocat pentru aproximativ 40 de minute, după care polițiștii au dirijat circulația pentru încă 50 de minute, timp în care s-a circulat alternativ pe o bandă.