Becleanul va avea o pistă pentru biciclete lungă de 15 kilometri dar și 26 de străzi modernizate în 2019

544

Informația a fost confirmată chiar de primarul orașului aflat pe malul Someșului Mare, Nicolae Moldovan. El a precizat că ”unul dintre cele mai mari avantaje pe care proiectele de mobilitate urbană durabilă îl au este crearea în orașul nostru a unei piste de biciclete. Cu o lungime totală de 15 kilometri, pista de biciclete (notată în prima fotografie de mai jos cu roșu) va face legătura între aproape toate cartierele Becleanului”.

Potrivit celor spuse de Nicolae Moldovan, pista pentru circulația cu bicicletele reprezintă o alternativă de deplasare în oraș favorabilă mediului înconjurător.

”Împreună cu transportul în comun cu ajutorul microbuzelor electrice noi toți vom contribui semnificativ la protejarea mediului”.

De asemenea, Nicolae Moldovan a amintit că tot în 2019, un număr de 26 de străzi,  vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor europene obținute cu prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană durabilă.

” Cu bucurie vă transmit că nu mai puțin de 26 de străzi și alei vor fi modernizate anul acesta la Beclean. Majoritatea dintre acestea vor fi reabilitate prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană, finanțate cu fonduri europene. Vă las mai jos lista tuturor străzilor incluse la asfaltare în 2019:

 1. Coldău
  2. Valea Viilor
  3. Figa
  4. Drumul turistic DJ 172 – DJ 172A
  5. Alei în cartierul Podirei
  6. Alei în cartierul de cabane Băile Figa
  7. Dealul Păcii
  8. Aleea Pădure
  9. Horea
  10. Codrului
  11. Gheorghe Doja
  12. Someşului
  13. Morii
  14. Grigore Silaşi
  15. Şieului
  16. Griviţei
  17. Dobrogeanu Gherea
  18. Bobâlna
  19. Crişan
  20. Ion Pop Reteganul
  21. Nicolae Bălcescu
  22. Petru Maior
  23. Parcului
  24. Mihai Viteazul
  25. Gării
  26. Aleea Trandafirilor

Foarte multe dintre străzi sunt incluse așadar în diverse proiecte europene sau guvernamentale la care s-a muncit enorm în ultimele luni și care au primit deja finanțare.

Anul 2019 va fi un an încărcat pentru noi toți și destul de greu din punct de vedere al șantierelor existente, dar la final sunt sigur că rezultatul va bucura pe toată lumea.