BEŢI ŞI FĂRĂ PERMIS LA VOLAN. Ce păţesc cei prinşi?

801

La data de 2 septembrie a.c., pe DJ 172 A, polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 48 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Nuşeni-Beudiu, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul opririi în trafic, bărbatul era însoțit de proprietara autoturismului, o femeie de 49 ani, din Beudiu, care i-a încredinţat autoturismul pentru a circula pe drumurile publice, deşi cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere fără permis.

Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

La data de 2 septembrie a.c., un bărbat de 39 ani, din Nimigea, a fost depistat și oprit în trafic de polițiști, pe DJ 172, pe raza localității Florești, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0.70 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii a

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii vă reamintesc faptul că infracțiunea de ” Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” se pedepsește cu închisoarea de la 1-5 ani și, conform Codului Penal, presupune:

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Art. 336. –   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.