Bistrița Bârgăului: Bărbat accidentat cu fracturi deschise la ambele picioare. El a fost resuscitat și va ajunge la o clinică din Cluj

792

Accidentul, cel mai probabil de muncă, s-a produs într-o zonă greu accesibilă a comunei Bistrița Bârgăului, fiind vorba de un bărbat de 59 de ani aflat la lucru în pădure. Echipajele de intervenție de la GIS Prundu Bârgaului au ajuns la locul indicat. Bărbatul nu era prins sub utilaj (n.red. – TAF)  si este conștient. Prezintă fracturi deschise la ambele membre inferioare, cu sangerare masiva. În sprijin a fost alocat și echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud. I s-a acordat primul ajutor și este stabilizat, urmează să fie predat elicopterului SMURD care urmează să aterizeze cât mai aproape de locul incidentului (zona păstrăvăriei).

Bărbatul a fost evacuat după aprox 3 ore dintr-o zona greu accesibila cu eforturile conjugate ale pompierilor militari de la GIS Prundu Bârgăului, Salvamont Bistrita Nasaud, SAJ BN și ale echipajului aerian SMURD. Pe traseu a intrat de doua ori in stop cardiorespirator, dar de fiecare data salvatorii au reușit sa îl resususciteze. Va fi transportat cu elicopterul la o clinica de specialitate din Cluj Napoca.