BISTRIŢA: Rapid SA este deja amintire. Citește întreaga poveste

1225

Una dintre cele mai vechi întreprinderi din județul Bistrița-Năsăud, Rapid și mai pe urmă Rapid SA, de pe strada Andrei Mureșanu,  a ajuns doar amintire, asta, după ce timp de peste 70 de ani  a asigurat pâinea a sute de familii din municipiul Bistrița. Fabrică  cunoscută în vechiul regim, Rapid  avea secții de turnătorie de fontă, confecții, profile și armături metalice, prelucrări mecanice prin așchiere, laminări de metale, perii industriale din sârmă sau echipamente de protecție. Din cauza neconformităților impuse de legea privind protecția mediului, turnătoria a fost mutată la Beclean, însă, aceasta nu mai funcționează nici acolo.

Omul de afaceri Dan Vasile , patronul Dan Steel Beclean este președintele Consiliului de Administrație și acționarul principal al firmei. După ce a preluat firma, o are parte din utilajele de la Bistrița au fost transportate la Beclean și puse în lucru în incinta fabricii Dan Steel.

În anul 2006, RAPID SA a avut o cifră de afaceri de 10 milioane de lei și un număr de 68 de angajați. În anul 2017 mai avea 2 angajați și o cifră de afaceri de 244.000 lei.