Bogdan Ivan: PSD a depus un proiect de lege pentru blocarea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale

96

Deputatul PSD Bogdan Ivan a anunțat că partidul din care face parte a depus în Parlament un proiect de lege pentru blocarea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.

Inițiativa prevede plafonarea prețului la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni.

Totodată, deputatul a mai precizat că proiectul de lege mai prevede și faptul că statul suportă 50% din scumpirea rezultată în facturile oamenilor, în vreme ce oamenii vor plăti jumătate din prețul în plus al facturilor.

De asemenea, ar urma să fie impozitate profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze – statul își “cere” dreptul de a impozita un profit generat de pe urma resurselor sale.

Voi susține adoptarea acestei legi în Parlamentul României, alături de colegii mei din PSD. Este singura pârghie pe care o are PSD în momentul de față! Ca să treacă legea avem nevoie și de votul parlamentarilor PNL, USR Plus, AUR și UDMR”, a precizat deputatul Bogdan Ivan.

Parlamentarul a completat că ”Guvernul are azi pârghii pentru a rezolva problema prețurilor prin Ordonanță de Urgență”. Potrivit sursei citate, Guvernul ar putea limita marja de profit la prețurile de vânzare de la Nucrearelectrica și Hidroelectrica, ar putea supraimpozita profiturile companiilor care distribuie energia sau ar avea varianta de a accesa Fondul de Modernizare a Băncii Europene de Investiții.

”România poate accesa 10 miliarde de euro. A depus proiecte pentru 7% din acești bani. Guvernanții trebuie să le dea socoteală oamenilor pentru scumpiri, pentru bătaia de joc și pentru faptul că au aruncat la coșul de gunoi orice urmă de umanitate și de empatie! Nu știu cât plătesc ei la gaze și energie, dar un lucru este clar: au inima de gheață!”, a mai adăugat Ivan.