Campania drive-through de la Bistrița – un real succes, spun autoritățile; peste o mie de persoane au fost vaccinate fără programare, direct în mașină

74

Peste o mie de persoane au fost vaccinate, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, la centrul drive-through din Bistrița, care a fost amenajat în parcarea galeriei comerciale B1 Retail Park.

Numărul persoanelor care s-au prezentat la centru pentru a fi vaccinare a depășit așteptările autorităților, care, inițial, au pregătit 576 de doze de vaccin pentru cele două zile. Ulterior, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a solicitat suplimentarea stocului de vaccinuri cu încă aproximativ o mie de doze.

Astfel, în zilele de 8 și 9 mai, un număr de 1.068 de persoane au fost vaccinate prin intermediul centrului drive-through din Bistrița.

”Am reușit, în cele două zile – 8 și 9 mai, să vaccinăm 1.068 persoane în campania drive-through din Bistrița! Vă mulțumesc tuturor celor care ați ales să vă imunizați! Mulțumesc echipelor de la fluxurile de vaccinare pentru implicare și tuturor celor care au luat parte la organizarea acestei campanii! Vă reamintesc că, pentru administrarea rapelului, puteți să vă prezentați fie la sesiunea drive-through care va fi organizată peste trei săptămâni, fie la unul din centrele la care se administrează serul Pfizer. Împreună reușim”, a precizat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

La rândul său, primarul Ioan Turc, a completat că această campanie a fost ”un real succes”.

În acest weekend, campania de vaccinare drive-through organizată de Primăria Bistrița a fost un real succes, mobilizând resurse și asigurând o participare peste așteptări. În perimetrele delimitate la B1 Retail Park, s-au vaccinat fără programare, cu serul Pfizer, 1068 de persoane (492 sâmbătă și 576 duminică). Merită toată aprecierea echipa de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, corpul medical, lucrătorii Poliției Locale, Serviciului Județean de Ambulanță și ai Jandarmeriei, pentru un efort logistic și de personal fără precedent. Oamenii au înțeles că vaccinarea rămâne singura variantă de revenire la normalitate. În scurt timp, după discuții pe care le voi avea cu specialiștii, voi anunța modalitatea în care vom acționa mai departe. Mulțumiri tuturor!”, a spus Ioan Turc.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în judeţ, de la debutul campaniei de vaccinare și până acum, au fost administrate peste 73.000 de doze de vaccin, un număr de circa 30.000 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze de vaccin.