Casă din cartierul Ștefan cel Mare, cuprinsă de flăcări; șapte persoane au fost evacuate (FOTO)

243

Un puternic incendiu a izbucnit luni dimineața la o casă situată în cartierul Ștefan cel Mare din municipiul Bistrița. Șapte persoane se aflau în interiorul imobilului în momentul izbucnirii incendiului, acestea fiind evacuate de jandarmi și pompieri.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, din casa cuprinsă de flăcări au fost evacuați trei adulți și patru copii, dintre care un bebeluș de doar 2 săptămâni.

Cele șapte persoane dormeau în momentul în care în casă izbucnise un incendiu, norocul lor fiind că o patrulă a Jandarmeriei a zărit fumul dens care ieșea din imobil și le-a sărit în ajutor.

Jandarmii care se aflau într-o acțiune de patrulare au zărit inițial un fum dens care ieșea de la o casă din cartierul Ștefan cel Mare. Imediat jandarmii au oprit mașina, au intrat în imobilul respectiv și au constatat faptul că în interior se aflau mai multe persoane. Oamenii legii i-au trezit pe cei trei adulți și patru copii care încă dormeau, i-au evacuat cât au putut de repede și i-au urcat în autospeciala Jandarmeriei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și persoanele în cauză au fost transportate la Viișoara, la domiciliul părinților”, precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

La fața locului, pentru stingerea incendiului, a fost solicitată și intervenția pompierilor. Aceștia acționează cu autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea flăcărilor.

La momentul sosirii forțelor la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul imobilului. Intervenția a durat aproximativ o oră. Incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la imobilele învecinate. A fost afectat un hol și acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 80 mp”, a anunțat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

FOTO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud