Ce le-a spus şeful Poliţiei Române, chestorul general Ioan Buda, poliţiştilor bistriţeni: Să nu facă exces de zel şi să aibă o relaţie corectă cu sindicatele

766

Născut în Maramureş dar trăitor în Baţa, comuna Ciceu Mihăieşti,  chestorul general Ioan Buda este primul şef al Poliţiei Române care ia parte la un bilanţ al IPJ BN.

Fără aere de superioritate, Ioan Buda a vorbit în faţa poliţiştilor bistriţeni de lucrurile bune din Poliţia Română dar şi despre cele mai puţin plăcute. Cal, Buda le-a cerut celor care aplică legea în BN să nu facă exces de zel dar să aibă o relaţie corectă cu sindicatele.

„Oamenii sunt vectorii de imagine, de aici construim imaginea poliţiei. Comportamentul lor zilnic cu cetăţeanul este foarte important, în funcţie de asta vom reuşi să creştem sau să descreştem  gradul de încredere al cetăţeanului în poliţie. Excesul de zel nu-şi are sens. Un om se poate impune printr-o chestie simplă, să fie bine pregătit profesional, să aibă un comportament adecvat, să se respecte pe el ca individ şi pe urmă pe ceilalţi, chiar dacă trebuie să intervină şi autoritar şi legal”

Ce a mai spus şeful PoliţieiRomâne?

„Cetăţeanul de rând nu are nevoie neapărat şi nu ştie cu ce se ocupă Poliţia, de reţelele mari de crimă organizată. El doreşte când iese din bloc, când se deplasează spre serviciu, pentru că are doi copii şi un salariu de 3000 lei, să fie în siguranţă. Când mergi în piaţă, să nu fii agresat, când stă la semafor să nu fie agresat, când merge la şcoală să-şi ia copilul, să vadă o maşină de poliţie în preajma şcolii. Asta-şi doreşte cetăţeanul, de aceea suntem în slujba cetăţenilor”.  

Despre echipa de conducere a IPJ BN:

Aici, discutăm de o echipă relativ tânără, dar oameni foarte bine pregătiţi. Rolul lor astăzi este să-şi formeze această echipă. Cum poţi să asiguri un climat de muncă adecvat dacă tu, ca manager, eşti investit cu o anumită autoritate şi trebuie să dai dovadă de o decizie corectă. Bineînţeles, trebuie să beneficiezi de echipamente performante, de condiţii de muncă normale pentru orice om, pentru orice birou. Nu în ultimul rând, trebuie să ne cunoaştem locul şi rolul în echipă şi să aşteptăm să ne vină rândul. Fiecăruia, oricum, îi va veni rândul”.

 

 „Sunt mulţumit de activitatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, îl cunosc foarte bine pe inspectorul şef. Am încredere în el, în echipa managerială de aici, dar şi în fiecare poliţist care lucrează la IPJ B-N. Doresc pe viitor să aveţi rezultate la fel de bune, chiar mai bune, pe măsura obiectivelor pe care vi le-aţi propus”, a conchis chestorul general.