Ce soluție a găsit prefectul Stelian Dolha pentru ca pensionarii să nu mai fie nevoiți să stea la rând ore în șir pentru a își ridica biletele de tratament

62

Mai mulți pensionari care beneficiază de bilete de tratament s-au arătat nemulțumiți deoarece au fost nevoiți să stea la cozi pentru a își ridica biletele. Aceștia au sesizat situația Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, iar prefectul Stelian Dolha s-a deplasat în mijlocul lor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat conducerii Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud să găsească soluții pentru ca vârstnicii să nu mai fie nevoiți să aștepte.

Astfel, pentru a evita situații de acest fel, instituția a decis că va elibera numere de ordine și pensionarii își vor putea ridica biletele în baza unui tabel nominal.

”În această dimineață, prefectul Stelian Dolha a fost prezent la Casa Județeană de Pensii, în urma unor sesizări primite de la pensionarii care așteaptă la rând de câteva ore pentru primirea biletelor de tratament. Ca urmare a discuție cu directorul Casei Județene de Pensii, rezolvarea acestei probleme prevede reorganizarea modului de primirea a beneficiarilor. Pentru a evita aglomerarea, începând de astăzi se vor elibera numere de ordine și în baza unui tabel nominal pensionarii își vor putea ridica biletele”, a anunțat Instituția Prefectului.

Anul acesta, județului Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate 1.428 de bilete pentru tratament balnear, disponibile pentru stațiuni precum Buziaș, Covasna, Vatra Dornei, Olănești, Slănic Moldova, Govora, Slănic Prahova, Căciulata, Călimănești, Amara, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Herculane, Mangalia, Pucioasa, Techirghiol, Neptun, Saturn, Ocna Șugatag, Tășnad, 1 Mai, Bizușa, Turda, Bazna și Sovata.