Ce spun liberalii din Bistrița-Năsăud după Consiliul Naţional al PNL

163

Consiliul Naţional al PNL a decis, duminică, data la care va avea loc Congresul partidului, pentru președinția PNL anunțându-și candidatura atât premierul României, Florin Cîțu, cât și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

Alături de candidați s-au aflat și liberali din Bistrița-Năsăud, care au transmis mesaje după acest eveniment.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, este de părere că alegerile interne vin într-un context favorabil pentru organizația județeană, care, potrivit liderului liberalilor din județ, trece prin cea mai fastă perioadă din istoria de după 1990.

La București a avut loc, duminică, Consiliul Național al PNL, eveniment care a stabilit calendarul alegerilor interne în cadrul celei mai democratice formațiuni politice din România. Întregul desfășurător care va preceda congresul PNL va presupune dezbateri libere pentru idei și proiecte care susțin evoluția partidului, principala forță politică a dreptei. Pentru PNL Bistrița-Năsăud, alegerile vin într-un context favorabil: organizația județeană trece prin cea mai fastă perioadă din istoria de după 1990. Continuăm împreună!”, a transmis liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud.

Deputatul PNL Robert Sighiartău consideră că decizia premierului Florin Cîțu de a candida la președinția Partidului Național Liberal este ”o veste bună” pentru viitorul partidului.

”Salut anunțul candidaturii lui Florin Cîțu la președinția Partidului Național Liberal! Este o veste bună pentru viitorul PNL. Florin este un liberal pur-sânge, un lider al noii generații din Partidul Național Liberal. Sunt convins că alegerea lui Florin Cîțu în fruntea PNL va însemna înnoire, deschidere și profesionalism, precum și respect pentru experiența și performanța colegilor liberali din administrațiile locale. PNL va ieși întărit și solidar după Congresul din septembrie. Succes, Florin!”, a transmis și deputatul Robert Sighiartău.

Congresul PNL se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Calendarul alegerilor interne va fi: în perioada 1 iunie – 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, iar în perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri. O perioadă de 45 de zile, între data de 10 august şi data Congresului – 25 septembrie, va fi pentru campania de prezentare a moţiunilor şi de susţinere a uneia sau alteia dintre moţiuni.