Ce spune liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, despre un eventual transfer către un alt partid politic

200

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a afirmat că a fost invitat de liderul Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, să se înscrie în această formațiune politică, dar susține că a refuzat invitația. Simionca a completat că a fost și este în continuare ”loial” partidului care i-a asigurat un mandat în Parlamentul României, astfel că momentan nu analizează posibilitatea de a trece la un alt partid, prioritatea sa fiind reconstrucția PMP. 

”Am fost invitat, atât înainte de alegerile locale și cele parlamentare, cât și după aceste alegeri, să mă înscriu în PSD de către președintele Emil Radu Moldovan. Am refuzat invitația dumnealui. Eu am proiectele PMP pe care trebuie să le duc la bun sfârșit. În acest moment există priorități pe care trebuie să le adresăm și nu cred că e o perioadă prielnică pentru a vorbi despre direcția lui Ionuț Simionca. Noi reconstruim PMP. Din păcate, PMP nu a intrat în Parlament, dar organizația PMP Bistrița-Năsăud a fost cea mai bună din țară, cu cel mai bun scor la nivel național. Cu siguranță, toate deciziile politice viitoare vor fi luate împreună cu colegii mei. Suntem o echipă”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Ionuț Simionca.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud a adăugat că a fost și este ”loial” partidului care i-a asigurat un mandat de deputat în Parlamentul României.

Întrebat dacă analizează totuși posibilitatea de a trece la un partid, Simionca a răspuns: ”Nu știm ce ne rezervă viitorul. În acest moment fac parte din PMP, merg mai departe cu PMP, încercăm să reconstruim partidul. Dacă îmi voi schimba agenda politică sau direcția politică, cu siguranță voi împărtăși acest lucru”.

Analizând situația politică din ultimii ani, Ionuț Simionca a ajuns la o concluzie: ”Se întâmplă de multe ori să fii într-un partid și să te trezești în altul. Au fost atâtea fuziuni, discuții, dar eu am ajuns la o concluzie: este foarte important ce faci pentru oameni și nu e atât de important partidul din care faci parte. Bineînțeles, contează liderii partidului, cum e perceput partidul, doctrina partidului, dar multe nu mai sunt respectat acum în România. Vedem că liberalii iau măsuri de stânga mai populiste decât social democrații și invers”.

Întrebat dacă au existat oferte și din partea Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca a răspuns că nu a fost invitat de președintele Ioan Turc să se alăture acestei formațiuni politice.