Ce ȘTIM/STEM despre profesiile mileniului III: Ziua Mondială a Educației la Complexul Muzeal Județean

440

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud organizează evenimentul cu tema Ce ȘTIM/STEM despre profesiile mileniului III ?


Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud a găzduit un workshop dedicat în principal dascălilor, elevilor și studenților și oferă formare educațională într-un mod interactiv și accesibil: Ce ȘTIM/STEM despre profesiile mileniului III ? Evenimentul a fost dedicate  Zilei Mondiale a Educației și a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență.

Astfel, sâmbătă, persoanele înscrise pot lua parte la workshop-uri coordonate de specialiști, experimente și activități practice susținute de elevi și studenți, toate abordând teme importante în creșterea actului educațional, bazate pe învățare experimentală și educație nonformală.

Invitați la eveniment au fost președintele CJ BN,  Radu Moldovan dar și prefectul Ovidiu Frenț.

Radu Moldovan: ” Educația este cea mai bună armă pentru a schimba lumea” – Nelson Mandela. Mare mi-a fost bucuria astăzi când am întâlnit sute de elevi și dascăli în curtea Complexului Muzeal din Bistrița, la Ziua Educației”

Ovidiu Frenț, prefect: “Fără educație și fără cunoaștere nu putem realiza nimic, în niciun domeniu. Această serie de evenimente educative care au loc în incinta Complexului Muzeal Județean se suprapune și peste începutul de an școlar preuniversitar și universitar, fiind și un posibil start la planurile pe care, elevi, studenți, cadre didactice și părinți ni le facem în acest context. Cred că evenimente de acest tip suplinesc în mod fericit ceea ce nu reușește să facă școala prin curriculă și manuale, dar și ceea ce dumneavoastră, stimate cadre didactice, simțiți nevoia să faceți: nevoia ca acești tineri minunați să plece la drum în viață și cu cunoștințe practice și cu o îndrumare despre ce va însemna viitorul lor atunci când își vor termina studiile”.

Workshop-urile organizate în acest an sunt:
Consiliere școlară și profesională în mileniul III- prof. univ. dr. Mircea MICLEA, cercetător, manager general Cognitrom;

Inovație și tehnologie în medicina secolului XXI – dr. Gabriela DEAK, director, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud;

Provocările științei în alegerea profesiei – conf. univ. dr. Sebastian POPESCU, Facultatea de Fizică, Univ. Al. I. Cuza din Iași;

Formarea și dezvoltarea competențelor STEM /A în școala românească – prof. Ioan BĂRARU, Col. Naț. Mircea cel Bătrân, Constanța; prof. dr. Gabriel NEGREA, Col. Naț. Gheorghe Lazăr, Sibiu;

Predarea integrată a științelor în învățământul preuniversitar – Andreea PETCU, Asociația Learning by teaching.

 

Evenimentul este organizat în colaborare cu Facultatea de Fizică, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Centrul Județean de Excelență Brașov, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud, Colegiul Național Petru Rareș Beclean, Palatul Copiilor Bistrița.