Centrul civic al comunei Coșbuc, rânduit ca la carte

1143

Mai nou, centrul civic al comunei Coșbuc a căpătat o nouă față. Autoritățile locale sunt pe cale să finalizeze lucrările de modernizare a zonei situate de-a lungul Drumului Național 17 C, care s-a transformat spectaculos acum într-un perimetru mai frumos și mai sigur.

Întreagă zonă din centrul civic al comunei a fost reamenajată. Păguboasele podețuri betonate au dispărut, șanțurile pluviale fiind securizate cu dale iar trotuarele și marginea drumului au fost pavate ca în palmă, astfel că trama stradală arată exemplar fără a mai pune la socoteală faptul că suprafața ei s-a mărit considerabil. Pentru ca rânduiala să fie dusă la capăt, în câteva zile, urmează a fi montate băcuțe, coșuri stradale dar și panouri luminoase care vor afișa citate din poeziile lui George Coșbuc. În plus, din această săptămână centrul, pentru siguranța pietonilor și a traficului auto, zona centrală a Coșbucului este monitorizată cu 8 camere video, acțiune care va fi extinsă în curând pe toată lungimea intravilanului drumului principal din comună. Totodată, de la un capăt la altul al satului, primarul Ioan Pavelea dă asigurări că va moderniza trotuarele și acostamentul DN 17 C pe modelul realizat în centrul civic.

Și asta nu e tot, întrucât cât de curând urmează modernizarea Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” și construirea unui părculeț de joacă lângă terenul de sport din spatele școlii.

Vreau să vă transmit un gând bun din partea Primăriei și Consiliului Local Coșbuc și noi, cei puși în slujba dumneavoastră, o să facem tot ceea ce putem și ceea ce ne stă în putință ca să ducem Coșbucul acolo unde îi este locul”, a ținut să transmită primarul Ioan Pavelea prin intermediul nostru.