Circa 36 la sută – rata de promovare la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat

300
FOTO: arhivă

Aproximativ 36 la sută dintre candidații din județul Bistrița-Năsăud înscriși la sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat au reușit să obțină medii peste 6, astfel că au fost declarați admiși, procentul fiind mai mare decât media națională (31,8%).

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, ”la probele scrise s-au prezentat 465 de candidaţi din cei 594 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă doi candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Situația pe tranșe de medii este următoarea: între 6 și 6,99 – 133 de candidați, între 7 și 7,99 – 25 de candidați, între 8 și 8,99 – 7 candidați. Cea mai mare medie (9,4) a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic Solomon Haliță Sîngeorz-Băi”.

Pe parcursul zilei de miercuri, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații, atât în format fizic, cât și electronic. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci).