Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond cinegetic a Senatului României se întrunește joi la Bistrița. La întâlnire va fi prezent și Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor

596

Şedinţa de lucru va avea loc în perioada 20-23 februarie la Bistriţa şi Telciu, membrii comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond cinegetic a Senatului României urmând să facă o vizită și la acumularea de la Colibița.

Ideea reunirii comisiei la Bistrița, aparține senatorului ALDE Ioan Simionca, secretar al comisiei, deschiderea ședinței de lucru fiind programată pentru joi, 21 februarie, la ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Județean.

Senator Ioan Simionca:  „Comisia a avut ca punct principal, şi anul trecut, ieşirea în teritoriu pentru a aprofunda mai bine problemele din acest domeniu de activitate. Prima activitate s-a desfăşurat la Buşteni, anul trecut, şi a fost un succes al Comisiei. Acolo ne-am întâlnit cu reprezentanţii apelor şi pădurilor din această zonă, cu factorii decidenţi de la nivel de minister, Parlament. În acest sens, ne-am dorit ca una din şedinţele de lucru a acestei Comisii să se desfăşoare la Bistriţa, cu deplasare şi în teritoriu. Am propus o deplasare în comuna Telciu, ştiind că este una din comunele cu cele mai mari suprafeţe de pădure din România. Comuna Telciu se confruntă cu multe probleme, iar în acest sens cred că putem veni cu rezolvarea unor probleme legislative”, a punctat senatorul Simionca.

Ioan Simionca a mai precizat  că la acest eveniment vor lua parte şefii ai direcţiilor silvice din judeţele limitrofe, ai Sitemelor de Gospodărire a Apelor, dar şi Gărzii Forestiere. ” La Bistrița va fi prezent și ministrul  Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş,  factori locali şi reprezentanţii la vârf ai administrației locale și județene. Mai dorim să invităm şi primari din zonele împădurite, în special. Şi reprezentanţii Parcurilor Naţionale vor fi prezenţi.Va fi prezentă şi directoarea Agenţiei Naţionale pentru Mediu, care cu siguranţă va avea multe lucruri de comunicat şi de a afla cu ce probleme se confruntă oamenii din această zonă. Cred că aceste întâlniri vor fi benefice pentru bistriţeni, dar şi pentru ceilalţi care au suprafeţe însemnate de ape şi păduri”.

Tot în acele zile, membrii comisiei vor ajunge la Telciu, comuna primarului Sever Mureşan, având în administrare cea mai mare suprafaţă de pădure din judeţ.

 

Programul de desfășurare

a lucrărilor Comisiei pentru  Ape, Păduri, Pescuit și Fond cinegetic

 

Miercuri, 20.02 2019

Ora 18:00  Sosirea și primirea invitaților – Hotel Coroana de Aur

Joi, 21.02 2019

Ora 11:00 Lucrările Ședinței la Sala de ședință a Consiliului județean

Ora 14:00-14:30 Conferință de presă la Sala de ședință a Consiliului județean

Vineri, 22.02 2019

Ora 10:45- 14:00 Vizită de lucru în teren pe traseul: Bistrița-Valea Bârgăului- Colibița