Complexul Balnear Băile Figa și-a deschis porțile pentru un nou sezon

113

Complexul Balnear Băile Figa și-a deschis porțile pentru un nou sezon, turiștii având posibilitatea să aleagă și această stațiune pentru a petrece momente de relaxare. 

Astăzi am deschis sezonul la Băile Figa. Toate facilitățile din parcul balnear sunt puse la dispoziția turiștilor. Datorită timpului nu tocmai favorabil avem o piscină – cea mai mare din complex – încălzită la 30 de grade. Sigur, avem pregătite și toate celelalte facilități – apele sărate, nămolul, râul leneș, toboganele – toate sunt funcționale. Cel mai mare tobogan este și el pe circuitul apei încălzite. Mai mult decât atât, de la 1 iulie va fi activ și transportul public în comun cu autobuze electrice, care va aduce foarte ușor turiștii la Băile Figa, atât locuitori ai orașului Beclean, cât și turiști veniți din alte zone. În plus, avem finalizate pistele de biciclete în tot orașul. Dintr-un total de 15 km avem finalizați 10 km, ceea ce este iarăși o facilitate. De asemenea, avem în achiziție și propriile biciclete și este posibil ca în acest sezon să punem la dispoziție și posibilitatea închirierii unei biciclete”, a declarat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

În interiorul complexului balnear aflat în administrarea Primăriei orașului Beclean sunt asigurate toate măsurile impuse în context pandemic și este posibil ca aici să funcționeze și un punct de vaccinare împotriva COVID-19.

Am purtat discuții cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și, în momentul în care fluxul de turiști se va stabiliza, vom organiza un loc de vaccinare, astfel încât să contribuim și noi la imunizarea populației, a turiștilor care vor dori să se vaccineze”, a completat Nicolae Moldovan.

În ceea ce privește tarifele de acces în interiorul complexului, acestea pot fi consultate în tabelul de mai jos:

Complexul Băile Figa a fost inaugurat în iulie 2010. Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean.