Comuna Negrilești, unde rata de infectare a urcat la 8,2 la mia de locuitori, sub restricții de weekend

91

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a impus instituirea unor măsuri suplimentare de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în comuna Negrilești, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a urcat la 8,2 la mie, fiind cea mai mare din judeţ.

Astfel, începând de sâmbătă, 25 septembrie, în această unitate administrativ-teritorială se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu excepțiile prevăzute, până la momentul în care incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1000 locuitori.

Aceste măsuri nu se aplică pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

În această comună, în ultimele două săptămâni, au fost confirmate 20 de cazuri de COVID-19.

Având în vedere că incidenţa cazurilor de COVID-19 este mai mare de 7,5 la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, decizia de a extinde carantina de noapte la Negrileşti va fi luată doar după 48 de ore, întrucât există persoane care ar urma să iasă din perioada de izolare, lucru care ar putea duce la o scădere a ratei de infectare.