Conducerea Primăriei Bistrița și reprezentanți ai ADR Nord-Vest, în zonele din Bistrița cuprinse în viitoarele proiecte europene ale administrației locale (FOTO)

187

Reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest au revenit, marți, la Bistrița, pentru a vizita, împreună cu conducerea Primăriei Bistrița, locațiile exacte în care ar urma să fie derulate proiecte cu finanțare europeană pe mobilitate și regenerare urbană.

După o discuție preliminară în care au fost prezentate aspectele teoretice, alături de primarul Ioan Turc și specialiști ai Primăriei, reprezentanții ADR Nord-Vest au efectuat vizite în teren, în zonele din municipiu pe care administrația locală le propune spre a fi cuprinse în noile planuri de modernizare.

Perimetrele extinse Independenței-Nord și Lamă (Florilor – Andrei Mureșanu – Sucevei) vor face obiectul unor ample proiecte de regenerare urbană, care vor schimba cu totul aspectul vetust al amplasamentelor. Nu a fost uitat nici cursul intravilan al Văii Căstăilor, potrivit pentru amenajarea paralelă a unui traseu cu piste de cicliști”, a precizat primarul Ioan Turc.

Totodată, echipa a vizitat și Piața Decebal, pentru a analiza la fața locului soluțiile pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne, închise, cu temperatură controlată.

”Am vizitat și ștrandul „Codrișor”, fiind deja anunțată intenția de a-l reamenaja ca o bază de agrement, cu bazine acoperite, tobogane, saune și noi facilități pentru petrecerea timpului liber”, a adăugat Turc.

Deoarece e prevăzută eliminarea unui număr mare de locuri de parcare pe traseul Liniei Verzi, autoritatea locală este obligată să găsească soluții alternative pentru staționarea autoturismelor.

”Zona fostului cinematograf 23 August din fața parcării subdimensionate de pe strada Lupeni se pretează la o intervenție de extindere a arealului, cu supraetajarea locurilor de parcare dinspre Bulevardul Republicii înspre Piața Centrală”, a mai completat primarul.

Conducerea Primăriei Bistrița a anunțat că va reveni cu detalii asupra acestor proiecte pe măsură ce avansează documentațiile tehnice.