Conferință de presă, Ionuț Simionca: „Îl asigur pe domnul Turc că doar pe Lună va mai putea câștiga un nou mandat de primar.”

818

În cadrul conferinței de presă, Ionuț Simionca  a pus accent pe subiectul parcărilor din Bistrița, deranjat de afirmația pe care Ioan Turc a făcut-o ieri, în timpul ședinței Consiliului Local:” Cea mai bună soluție ar fi să facem niște parcări pe Lună. Ne ducem cu rachete și le ducem seara și le aducem dimineața.”

„După cum știți, sunt puternic implicat în viața Bistriței și cunosc, la firul ierbii, problemele cu care se confruntă bistrițenii. Nu am făcut niciun fel de aprecieri cu privire la activitatea domnului primar Turc fiindcă am considerat că e normal ca, după alegeri, să aibă o perioadă de grație în care să se familiarizeze cu administrația locală și să înceapă proiectele promise în campania electorală. Această perioadă de grație a trecut, nu am cum să nu reacționez la soluția propusă de domnul primar pentru rezolvarea locurilor de parcare – „Ne ducem cu rachete și le ducem seara și le aducem dimineața.”.

Îl asigur pe domnul Turc că doar pe Lună va mai putea câștiga un nou mandat de primar dacă vrea să desființeze, peste noapte, aproximativ 3.000 de locuri de parcare din municipiu.

În urmă cu aproape un an, vorbeam despre faptul că ne confruntăm în Bistrița cu o criză acută a locurilor de parcare și propuneam construcție de parcări semiîngropate.”, a precizat Ionuț Simionca.

Revoltat de declarația primarului, fostul deputat îl îndeamnă să pună în aplicarea soluția pe care el a prezentat-o în campania electorală și care are la bază studiile specialiștilor în urbanism. Astfel, consilierii locali PMP vor veni în fața colegilor cu un proiect de hotărâre pentru a rezolva problema parcărilor.

De asemenea, acesta a precizat că nu este posibil să îți treacă prin minte să mai desființezi câteva mii din locurile de parcare existente când ai deja o criză a locurilor de parcare.