Consilierii bistrițeni s-au reunit în ședința de buget pentru 2019

514

Sala de ședințe a primăriei Bistrița este, în aceste momente, gazda ședinței extraordinare în care se va vota bugetul municipiului Bistrița pe 2019. Sunt prezenți toți aleșii locali.

Bugetul pe 2019 al Bistiței este de 296,3 milioane de lei, cheltuielile fiind de 305 de milioane de lei. Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu a susținut astăzi deja tradițională conferință de presă pe tema proiectului de buget pe anul 2019. Încă din capul locului, primarul Crețu a subliniat faptul că bugetul asigură fără nicio problemă funcționarea serviciilor și sectoarelor de activitate care țin de administrația locală.

De asemenea, edilul Bistriței, înainte de prezentarea efectivă a proiectului de buget, a făcut câteva precizări, una dintre acestea făcând referire la capitolul de investiții și dezvoltare, suma propusă pentru 2019 fiind de 168,8 milioane de lei, adică 52% din totalul general.

 

Ovidiu Crețu, primarul Bistriței: ”Bugetul anului 2019 asigură funcționarea serviciilor sectoarelor de activitate care țin de administrația locală a municipiului Bistrița. Anii trecuți spuneam că asigură funcționarea optimă sau în bune condiții a tuturor serviciilor și sectoarelor de activitate. Datorită restricțiilor bugetare din legea bugetului de stat, funcționarea serviciilor nu mai este optimă și nu mai este fără niciun fel de problemă. A trebuit să ne încadrăm în bugetul pe care îl avem, de aceea lucrurile nu sunt la fel de bine structurate ca în anii trecuți. Dar, așa cum îl avem, cu acest buget asigurăm funcționarea serviciilor și sectoarelor de activitate”.

Proiectul de buget din acest an se menține pe un trend ascendent și este, după cum afirmă primarul ”unul axat pe dezvoltarea municipiului. 52 la sută din suma prevăzută la capitolul cheltuieli este alocată investițiilor”, cu precizarea că majoritatea sumelor provin din fonduri europene, care reprezintă principala sursă de finanțare a proiectelor de dezvoltare.