Consilierii locali ai PNL au propus digitalizarea serviciilor din Primăria Bistrița.

663

Informația a fost confirmată de șefa femeilor liberale, consilierul municipal Diana Morar. Morar a vorbit despre acest lucru dar și despre contractul cât se poate de păgubos pe care primăria Bistrița l-a încheiat cu SC Supercom SA.

Potrivit celor spuse de Diana Morar, digitalizarea serviciilor din primăria Bistrița este obligatorie, asta, pentru a putea oferi servicii moderne cetățenilor. Taxele și impozitele au crescut, salariile funcționarilor au crescut dar serviciile administrației locale au rămas la același nivel, ca acum 15 ani. Este un sistem ineficient și greoi, spune consilierul liberal.

DIANA MORAR: ” Pentru un aviz, un certificat de urbanism, autorizație de construire sau orice alt document, cetățeanul e obligat să se învoiască de la serviciu și stea la cozi. Plățile s-ar putea face on-line, cu cardul, documentele s-ar putea completa on-line și trimise ulterior acasă în poștă. În toată Uniunea Europeană se va introduce semnătura electronică iar la Bistrița în continuare funcționează sistemul bonurilor eiberate de gardianul de la poartă. E de notorietate cazul părinților care, în iez de noapte, au fost obligați să stea la coadă pentru înscrierile la creșă. Este inadmisibil așa ceva și rog autoritățile să aloce bani în regim de urgență pentru implementarea unui sistem electronic de înscriere. Despre investiții în realizarea de creșe nici nu ar rost să vorbim pentru că bistrițenii s-au lămurit. Ce nu s-a făcut în zece ani, nu se va face nici de-acum încolo. Cel puțin cât timp administrația PSD conduce Primăria Bistrița vom auzi numai scuze și promisiuni”, punctează Morar.

O administrație competentă digitaliză serviciile publice

DIANA MOARAR: ” Putem lua ca exemplu primăriile din apropiere care au reușit să acest lucru. La Cluj de exemplu există o colaborare excelentă între administrație și tinerii specialiști în domeniul IT și astfel s-a reușit ca anumite servicii să fie digitalizate.

Sediul unde a funcționat Banca Țiriac a fost cumpărat încă de anul trecut și în continuare e nefucțional. Primăria a plătit peste 400.000 de euro și nu s-a făcut nimic după aceea. Cetățenii stau la coadă și se îngrămădesc în clădirea veche, în timp ce sediul unde a funcționat Banca Țiriac zace nefolosit. Nu au fost în stare să-l mobileze sau poate așteaptă domnul Niculae campania viitoare să se laude că în doi ani de la cumpărare a reușit să doteze spațiul respectiv. E scandalos ce se întâmplă și trebuie schimbat modul extrem de lent în care funcționează lucrurile la Bistrița. E nevoie de o administrație nouă, cu o nouă viziune, care să respecte cetățeanul și să nu-și bată joc de banul public. Doar așa se poate recupera decalajul dintre municipiul Bistrița și celelalte reședințe de județ din Transilvania.”, conchide șefa femeilor liberale.