Consilierul local PER Teodor Mârza acuză Poliția Locală de fals în acte publice și dezinformare

662

Scandalul din Parcul Municipal izbucnit în jurul unei partide de șah este, de departe, de-a ajunge la final. După dreptul la replică trimis de directorul executiv Frandeș, consilierul municipal PER, Teodor Mârza, vine cu un text prin intermediul căruia aduce acuze grave poliției locale: dezinformare și fals în acte publice. Mai mult, Mârza cere șefilor de la Poliția Locală scuze publice pentru dezinformarea făcută.

Teodor Mârza, consilier municipal PER: ” Raportul Poliției Locale este neadevărat în ceea ce mă privește. Nu am fost nuntaș, am mers în parc cu scopul de a juca șah în scop demonstativ și educativ, la invitația organizatorului Bistrița Armonia Jazz, ceea ce am și făcut între ora 12 și 15. În tot acest timp nu a fost niciun incident cu niciun nuntaș. Singurul eveniment care s-a întâmplat a fost venirea polițiștilor locali care ne-au cerut aprobare scrisă de la Primărie din care să rezulte în mod expres faptul că avem voie să jucăm șah. Discuțiile au fost calme din partea tuturor celor prezenți, nu am fost obligați sub niciun fel să oprim jocul. Nu am fost legitimat, deși le-am înmânat din proprie inițiativă cartea de identitate care mi s-a restituit cu mențiunea că nu e necesară legitimarea mea. Nu am avut nicio legătură cu presupusul schimb de replici dintre nuntași și fotograf, nefiind prezent în parc decât după ce acesta pare a fi avut loc. Consider că polițiștii locali au gestionat greșit situația, și mai mult, și-au dezinformat superiorul cu privire la cele întâmplate, rezultând un raport mincinos.
Având în vedere acestea, solicit și aștept scuze publice de la Poliția Locală, respectiv de la șeful acesteia domnul Frandeș pentru dezinformarea făcută în ceea ce mă privește”.