Consiliul Județean și primăria Bistrița vor construi un complex sportiv în Wonderland dar și un stadion nou-nouț

837

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan dar și viceprimarul Cristian Niculae au susținut astăzi o conferință de presă, una cu foarte multe mesaje, evident administrative, dar și politice. Dacă despre cele politice vom discuta ceva mai încolo, subiectele administrative au fost cât se poate de consistente.

Important de reținut este următorul fapt: Consiliul Județean și Primăria Bistrița vor construi, în parteneriat, un complex spotrtiv în Wonderland, adică în apropierea pârtiei de schi, dar și un stadion nou-nouț al cărui nume va rămâne ”Jean Pădureanu”.

Radu Moldovan: Consiliul Județean va construi un complex sportiv în Woderland

Potrivit celor spuse de Radu Moldovan, în ședința de joi, 28 februarie, a Consiliului Județean, aleșii județeni vor discuta și vota mai multe studii de oportunitate în vederea construirii unui complex sportiv în zona cunoscută sub numele de Woderland. Costul uriașei investiții din Wonderland, proiect care are deja scris studiul de fezabilitate (SF-ul) se ridică, conform celor spuse de președintele Moldovan la peste 10 milioane de euro. Complexul va cuprinde o sală polivalentă, un teren de handbal, baschet, piste pentru sprinteri.

„De şase ani ne-am chinuit şi am renunţat şi a trebuit să găsim o soluţie. Ţinând cont că e în oraş şi nu avem unde să amenajăm parcări, am luat această decizie, am avut o discuţie cu managementul Primăriei Bistriţa, în decembrie am primit aproximativ 30.000 mp, am bugetat studiul de fezabilitate. L-am denumit Complex Sportiv Polivalent, aşa este în hotărârea de Guvern a Companiei Naţionale de Investiţii prin care sunt finanţate astfel de investiţii. Ne dorim să avem o sală polivalentă care să îndeplinească toate cerinţele”, a punctat preşedintele Radu Moldovan.

Șeful administrației județene a explicat că viitoarea sală polivalentă va avea peste 2.600 de locuri, urmând să aibă în ”dotare” o serie de facilități sugerate de federații sportive importante: cea de handball, baschet sau tenis de câmp: ”  A fost gândită şi o zonă cu un teren de dimensiuni oficiale unde să se poată pregăti echipele, separată de sala mare. De asemenea, va exista un perete mobil, astfel ca terenul de pregătire să poată fi folosit pentru montarea unor scene pentru concerte. Pe suprafaţa terenului, care va fi protejat special, se pot pune scaune şi vom avea 5000 locuri pentru concerte şi alte activităţi care au nevoie de scenă. Cele două terenuri pot fi unite pentru alte tipuri de activităţi. Mai mult, va fi amenajat un hotel cu 27 camere pentru sportivi,  astfel ca Bistriţa să poată găzdui competiţii sportive cu mai multe echipe.

” Eu cred că, în doi-trei ani, vom putea muta o mare parte din activitatea sportivă din oraș în zona sus menționată cu tot cu fotbal, pentru că acolo va apărea și un stadion cu o capacitate de peste 10 mii de locuri”, a conchis președintele Radu Moldovan.