COVID-19 a închis Centrul de Transfuzii Sanguine din Bistrița

279

Activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița a fost suspendată, după ce 14 angajați ai unității au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, la centru a fost declarat focar de COVID-19, motiv pentru care acesta a fost închis în dimineața zilei de marți.

Ieri au fost confirmate 12 persoane și au mai existat două cazuri confirmate încă de săptămâna trecută. În acest moment sunt 14 cazuri confirmate. Activitatea centrului a fost sistată, acesta trebuie închis pentru dezinfecție”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

În prezent, autoritățile caută soluții pentru a asigura totuși aprovizionarea spitalelor cu sânge.

Se face dezinfecție și apoi vedem cum reorganizăm, pentru că mai sunt două sau trei persoane care nu sunt pozitive și cred că unele dintre ele pot să meargă și să aprovizioneze spitalele, fiindcă sânge există în stoc”, a adăugat dr. Anca Andrițoiu.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a reunit în ședință de lucru și analizează întreaga situație de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița.