Cozi la punctul de testare gratuită pentru COVID-19 din Bistrița (FOTO)

100

Pe parcursul zilei de vineri, în Piața Centrală din municipiul Bistrița se desfășoară o campanie de testare gratuită a populației pentru COVID-19, bistrițenii manifestând interes față de această acțiune. Drept dovadă stă numărul mare al persoanelor care așteaptă la rând pentru a fi testate.

În fața Bisericii Evanghelice din Piața Centrală a fost amenajat un punct de testare, o echipă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bistrița ocupându-se de testarea persoanelor. 

Potrivit primarului Ioan Turc, cererea pentru testare este mare.

”De la ora 10.00, bistrițenii așteptau la rând, în fața Bisericii Evanghelice, pentru a beneficia de testare gratuită pentru coronavirus, acțiune pe care am solicitat-o echipei de la SVSU în vederea facilitării obținerii unui certificat verde valabil 48 de ore. Până la ora 18.00, toți cei interesați sunt așteptați astăzi în Piața Centrală, cu actul de identitate, pentru a li se efectua un test antigen, al cărui rezultat va fi apoi introdus în Corona Forms, primind și o adeverință. Testarea gratuită organizată de Primăria Bistrița este, de fapt, tot o invitație la responsabilitate prin vaccinare”, a explicat primarul Ioan Turc. 

Viceprimarul Călin Stan a completat că Primăria Bistrița a pregătit pentru această campanie un număr de 2.000 de teste rapide. 

O parte dintre persoanele care au ales să se testeze au precizat că au decis să facă acest lucru pentru a putea avea acces în instituții publice, în vreme ce alții au făcut-o pentru a verifica dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. 

Campania de testare se desfășoară până la ora 18:00, dar municipalitatea dă asigurări că, în măsura în care vor exista solicitări, acțiunea de astăzi va continua și în alte zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.