Crăciun în Bistrița-Năsăud: Operație pe porc deschis și fabrica de sarmale

536

A doua zi (ploioasă) a Crăciunului în Bistrița-Năsăud, un eveniment serios și frumos organizat de Complexul Muzeal și Consiliul Județean a debutat cu nori și ploaie, ploaie care chiar s-a și oprit, iar pe cer a apărut, puțin cei drept, soarele. A fost amiaza mareului porc dar și a noii fabrici de confecționat sarmale, unitatea de producție în care au lucrat trei echipe cu jurnaliști dar și reprezentanți de ”samă” ai Inspectoratului Județean de Poliție sau a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. Echipele de muncitori au avut și șefi , Chefi , adică pe Honoria Rațiu, Elena Rusu și Nina Rus, produsul  final al muncii în colectiv fiind mai multe duzini de sarmale care vor ajunge la trei familii nevoiașe.

      

 

La fabrica de confecționat sarmale dar și la operația pe porc deschis a luat parte președintele Radu Moldovan, cel care a încurajat în mod egal pe toate cele trei echipe, pe care, la final le-a și premiat, alături de Romică Țociu. De data asta, după jurizarea producției de sarmale, premiile au fost acordate în felul următor:

Sărmăluța de argint : echipa ziarului ”Răsunetul”, chef Elena Rus

Sărmăluța de aur: echipa AS TV, chef Honoria Rațiu

Sărmăluța de platină: o echipă mixtă jurnaliști și reprezentante ale Jandarmeriei, Georgeta Cășvan, Poliției, Crina Sârb și ISU, Cristina Răcilă, chef Nina Rus.

Au muncit pe brânci: Eniko Fogoroși, George Spân, Claudiu Moldoveanu, Menuț Maximinian, Răzvan Bărbos, Cristian Berari, Anuța Mican, Emil Nechiti, Ionaș Pop, Sorina Tisa, Rian Farcașiu, Cristina Vlasa, Georgeta Cășvan, Crina Sârb și Cristina Răcilă.

 

 

Crăciun în Bistrița-Năsăud continuă la Complexul Muzeal Județean printr-un recital de comedie a actorilor Romică Țociu și Cornel Palade dar și cu colinzile oferite de Ștefan Hrușcă.

Video premierea: https://www.facebook.com/cristian.berari/videos/2869244846442431/