marți, noiembrie 29, 2022
AcasăSocialCreșterea gradului de siguranță publică – obiectivul polițiștilor. 84 de sancțiuni contravenționale...

Creșterea gradului de siguranță publică – obiectivul polițiștilor. 84 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate

-

În acest sfârșit de săptămână au fost organizate și desfășurate acțiuni în scopul asigurării respectării normelor legale și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și asigurarea condițiilor unui trafic rutier în siguranță prin depistarea șoferilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate la nivelul județului au mai fost legitimate aproape 250 de persoane, au fost oprite pentru verificări aproape 150 de autovehicule și au fost efectuate controale la mai multe societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 38.000 de lei, fiind totodată reținute un număr de 5 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, în urma controalelor efectuate la operatorii economici, au dispus și confiscarea sumei 3497 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. În acest context, polițiștii au efectuat aproape 70 de  testări cu aparatele etilotest și drugtest.

În cadrul unor acțiuni, polițiștii au fost sprijiniți și de specialiști ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud, pompieri din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri