CS Gloria 2018 duce handbalul feminin bistrițean în Europa

362

Federația Europeană de Handbal a ajuns la decizia de a înlocui clubul român CSM Corona Brașov cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, tot din România, pentru faza grupului feminin EHF Cup.

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a fost echipa care a pierdut față de Brașov în runda 3 de calificare a Cupei Femei EHF din noiembrie. Echipa din Bistrița-Năsăud va fi plasată în grupa C împreună cu MKS Lublin din Polonia, ÉRD din Ungaria și Odense Handbold din Danemarca.

Primele meciuri se vor juca în 4 și 5 ianuarie 2020.

Decizia urmează după ce Brașovul a fost suspendat provizoriu de la competițiile EHF săptămâna trecută, după ce s-a presupus că jucătorii clubului au participat la o sesiune de terapie cu laser intravenoasă considerată o metodă interzisă în secțiunea M1.3 din Lista interzisă din 2019 a antidopingului mondial Cod.

Regulamentele EHF pentru Anti-Doping prevăd că, dacă se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulilor anti-doping în timpul unei perioade de competiție EHF, organul juridic competent va impune, de asemenea, o sancțiune adecvată clubului.