CSM Olimpia Satu Mare, adversara Minerului Rodna, pe 15 și 22 iunie, în barajul de promovare în Liga a III-a

1528

Odată cu bucuria câștigării titlului de campioană la fotbal, Minerul Rodna are parte de o provocare imediată: barajul de promovare în Liga a III-a. Adversară îi va fi CSM Olimpia Satu Mare (foto), echipa ce a reușit, ieri, să devină ”regină” în județul Satu Mare, după ce s-a impus în finala Ligii a IV-a în fața celor de la Talna Orașu Nou (3-0, în tur și 1-2, în retur). Conform tragerii la sorți efectuată la începutul anului, Minerul Rodna va juca primul meci la Satu Mare, pe 15 iunie, de la ora 18.00, returul urmând să se dispute la Rodna pe 22 iunie, de la ora 17.30.

CSM Olimpia Satu Mare este antrenată de fostul portar al lui U Cluj și Steaua, Zoltan Rilti, elevii lui reușind un parcurs perfect în acest sezon: 22 de victorii din tot atâte meciuri, cu un golaveraj de 108 la 4, în sezonul regulat, apoi a urmat o dublu succes în semifinalele Final Four: 8-0 și 1-0 cu AS Căpleni, iar în finală CSM Satu Mare a reușit să fie mai bună în cele două manșe: 3-0 și 1-2, cu Talna Orașu Nou.

În echipa de bază a campioanei din Satu Mare se regăsesc jucători cu experiență în Liga I și Liga a II-a, cum ar fi portarul Marius Curileac (jucător ce a trecut pe la CFR Cluj, FC Botoșani, Concordia Chiajna și ACS Poli Timișoara) sau mijlocașul Istvan Schwarzkopf (U Cluj).

Iată și formația de bază a celor de la CSM Olimpia Satu Mare: Marius Curileac – Călin Vădan, Vlăduț Țoca, Angelo Șimon, Raul Ritli, Istvan Schwarzkopf, Bogdan Nyilvan, Gabriel Cadăr (cpt.), Bogdan Faur, Florin Chitaș, Rareș Nyilvan.

Rezerve: Raul Cherecheș și Daniel Oșan (portari), Robert Chifor, Vlad Maxim, Luca Tincău, Marius Doroș, Mate Nagy, Cătălin Katab, Mircea Bordac, Flaviu Ionescu.

Antrenor: Zoltan Ritli.

Dacă Dumitra câștiga campionatul, cei din Satu Mare ar fi promovat fără joc în Liga a III-a !

Și anul trecut, județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare au fost împercheate, în urma tragerii la sorți, pentru barajul de promovare în Liga a III-a, ACS Dumitra – campioana din BN, promovând direct întrucât campioana Sătmarului: Energia Negrești Oaș, nu a deținut Certificat de Identitate Sportivă. Incredibil, acum putea asista la revers întrucât dacă astăzi ACS Dumitra reușea un egal la Minerul Rodna, campioana își păstra titlul însă nu putea să se prezinte la barajul cu CSM Olimpia Satu Mare ! Cum așa ? În baza regulamentelor FRF, întrucât în vara trecută, în urma promovării în Liga a III-a, ACS Dumitra a fuzionat cu Unu FC Gloria Bistrița pentru locul în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, astfel că în acest sezon ea ar fi trebuit să pornească din Liga a V-a, însă, mărinimoasă, conducerea Asociației Județene de Fotbal Bistrița-Năsăud i-a permis să joace în Liga a IV-a, însă fără drept de promovare, astfel că în cazul în care ar fi devenit campioană, Dumitra nu avea dreptul să joace barajul pentru Liga a III-a, iar locul secund nici atât deoarece Federația Română de Fotbal nu permite acest lucru !