Cu IOAN MONIȚA interimar: ALDE BN se pregătește de alegerile prezidențiale

1022

Alegerea noii  Delegații Politice Județene va avea loc marți, 30 august, cu începere de la ora 17.00, în sala de ședințe a Consiliului Județean. Faptul a fost confirmat de președintele interimar al ALDE BN, primarul Ioan Monița. De altfel, toți liderii bistrițeni ai ALDE prezenți astăzi la conferința de presă, Sorin Roșu Mareș, senatorul Ioan Simionca, viceprimarul Gelu Muthi, secretarul executiv Constantin Brașoveanu și purtătorul de cuvânt Ionel Tompa au optat pentru un transfer în liniște al puterii, toți recunoscând că, demisia lui Ioan Țintean nu este deloc un lucru simplu, Țintean fiind cel care a pus pe picioare ALDE la nivel județean, el rămânând încă un pion important în jocurile politice de la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

Evident, președintele interimar, primarul comunei Romuli Ioan Monița a explicat că unul din resorturile desemnării sale ca și președinte interimar sunt, cumva, legate de ”reîntoarcerea” ALDE la talpa țării, adică la primari și la oamenii pe care aceștia îi reprezintă.

Potrivit celor spuse de Monița, în acest moment, în ALDE, nu există niciun fel de fricțiuni, fracturi sau tabere, nevoia de unitate a partidului fiind absolut obligatorie în puținul timp rămas până la declanșarea campaniei pentru alegerile prezidențiale: ” Nu avem deloc timp să ne certăm și să împărțim funcții. Practic, aici e vorba de o echipă care trebuie să scoată un scor foarte bun la prezidențiale”, spune Monița.