CURS- PRIMUL SONDAJ PENTRU MUNICIPIUL BISTRIȚA: Cine câștigă, cine pierde?

537

Un sondaj CURS făcut public astăzi realizează o fotografie a momentului politic martie 2019 în ceea ce privește cursa pentru primăria municipiului Bistrița. Potrivit acestei măsurători sociologice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegri pentru funcția de primar al Bistriței, clasamentul ar fi următorul:  Ionuț Simionca, PMP, ar fi votat de 27% din respondenți, Cristina Iurișniți de 23 de procente iar actualul primar Ovidiu Crețu de 23% dintre bistrițenii intervievați.

Locul 4 revine președintelui PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, care ar primi voturile a 17% dintre cei care au răspuns sondajului, în vreme ce pe poziția a cincea stă reprezentantul ALDE, Gelu Muthi, viceprimar al municipiului Bistrița cu 6 la sută.

De asemenea, sociologii de la CURS au sondat și procentele pe care le-ar obține cei măsurați în această cercetare sociologică pentru un eventual tur doi pentru alegerile locale la primăria Bistrița, situația stând în felul următor:

  1. Între Ionuț Simionca, PMP și Radu Moldovan, PSD, respondenții au răspuns în felul următor: 40% Simionca și Radu Moldovan, 25% în timp ce 14% nu are merge la vot. Observăm în acest caz, un procent mare al nehotărâților: 21 la sută
  2. Între Ionuț Simionca și primarul Ovidiu Crețu, procentul celor care ar vota cu Simionca crește de la 40 la 45%, în timp ce actualul edil al Bistriței ar fi votat de doar 19% dintre respondenți.

 

Conform metodologiei pusă la dispoziție de CURS, cercetarea sociologică a fost realizată pe 800 de respondenți, marja de eroare fiind de 3,46% la un nivel de încredere de 95%.

Analiza completă a acestui sondaj de opinie dar și a altor cercetări sociologice va fi făcută în zilele care urmează.