Daniel Suciu candidează la funcția de președinte executiv al PSD. El este susținut de Viorica Dăncilă

820

Vicepremierul Daniel Suciu a confirmat astăzi, după întîlnirea de la Neptun dintre conducerea PSD și liderii organizațiilor județene, că, se înscrie în cursa pentru funcția de președinte executiv al PSD la congresul partidului din 29 iunie. El a postat pe pagina sa de FB un text în care își anunță candidature: ” Țin la fiecare coleg de-al meu, încă din prima zi în care m-am înscris în PSD. Am trecut prin multe, am suferit înfrângeri, ne-am bucurat când am avut aprecierea oamenilor. Am fost consilier județean, deputat, lider de grup si acum ministru, dar cea mai importantă calitate este cea de coleg al tuturor care cred că PSD a făcut, face și va face lucruri bune pentru România. Am făcut și greșeli și trebuie să ni le asumăm, pentru că doar așa vom recâștiga încrederea oamenilor. Așadar, candidez pentru funcția de președinte executiv al PSD, într-un moment important pentru partid, însă rămân acelasi om pe care s-au putut baza mereu. Le mulțumesc colegilor mei de acasă și tuturor celor ce se vor alătura acestei noi provocări pentru viitorul PSD”.

Prima reacție a venit din partea președintelui PSD BN, Radu Moldovan: ” Colegul nostru Daniel Suciu a decis să candideze la funcția de Președinte Executiv al PSD în 29 iunie! Felicitări Daniel și mult succes! Suntem alături de tine!”

Precizăm că:  Daniel Florea, primarul sectorului 5, a anunțat că intenționează să candideze la Congresul PSD din 29 iunie, pentru funcția de președinte executiv al PSD, urmând să concureze cu Paul Stănescu și Daniel Suciu.

“Vom avea în zilele următoare conferința extraordinară și acolo voi lua mandatul colegilor mei pentru a putea depune candidatura, dar am discutat cu toți colegii mei din comitetul executiv de la PSD sector 5 și da, mi-am depus candidatura în CEX pentru funcția de președinte executiv al PSD. Eu cred că fiecare dintre noi are șanse egale. Fiecare dintre noi vine cu intenția de a aduce un plus partidului și dezbaterii interne din partid sincere onestă și care să ducă partidul mai departe cred că este bine să fie cât mai mulți candidați și nu cred că există în acest moment un favorit”, a declarat Daniel Florea, după ședința informală de la Neptun.

Întrebat de susținerea pe care organizația sector 5 i-o va da lui Robert Cazanciuc, pentru funcția de secretar general, Florea a declarat: “Nu pornim cu niciun fel de idee preconcepută. Dacă va veni în cadrul conferinței și va cere sprijin cu siguranță se va discuta și nu văd niciun impediment de natură legală pentru a nu primi această nominalizare. Vom discuta atunci”.

Paul Stănescu este alt social democrați care intenționează să preia funcția de președinte executiv PSD.

Surse politice declarau pentru MEDIAFAX că premierul Viorica Dăncilă îi susține pe Daniel Suciu, lider al deputaților PSD, pentru funcția de președinte executiv al partidului și pe Marius Dunca, fost ministru al Tineretului, pentru cea de secretar general PSD.

Printre doritorii funcției de președinte executiv ar mai fi Ecaterina Andronescu și Titus Corlățean au precizat anterior surse din partid, pentru MEDIAFAX.

La ședința infomală de la Neptun a PSD, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă, la Neptun, după ședință, că sondajele vor fi începute săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise.