Daniel Suciu: Nu poate Robert Sighiartău să vină și să pună că în județul Bistrița-Năsăud s-au asfaltat doar niște ulițe pentru că își jignește proprii primari

657

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul bistrițean Daniel Suciu a venit cu mai multe replici la declarațiile făcute de secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău.

În acest context, Suciu a precizat că Sighiartău vorbește de parcă nu e din Bistrița-Năsăud, minimalizând fără temei și nepricepere, lucrurile bune din ultimii ani. El s-a întrebat retoric că „nu știu ce servesc la ședințele de partid cei din PNL, pentru că vrem și noi (…) Nu poate Robert Sighiartău să vină și să pună că în județul Bistrița-Năsăud doar s-au asfaltat niște ulițe pentru că își jignește proprii primari și o face fără să aibă habar ce se întâmplă în județ. Vreau să vă spun că acele ulițe de care vorbește Robert Sighiartău sunt de fapt drumuri județene și drumuri naționale care din 2016 au intrat într-un proces de reabilitare care se va finaliza în 2020”.

Așa cum era de așteptat, Daniel Suciu a venit și cu exemplificări: „Niște ulițe sunt, de fapt, 34 de proiecte aprobate și semnate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Guvernul PSD-ALDE, în valoare de peste 104 milioane de lei, bani care se duc exclusiv, de la ciuma roșie, către primării conduse de primari PNL, care sunt primari foarte buni. Văd că își face poze cu primarii, dar omite să spună aceste lucruri. Niște ulițe sunt, de fapt, drumurile județene Visuia – Silivaș, Archiud – Sânmihai, Negrilești – Breaza, Uriu – limită Maramureș, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, Strugureni – Matei, Nușeni – Corvinești, Buduș – Șieu, plus 4 poduri. Dacă veți lua traseul acestor drumuri județene, care se vor finaliza până în 2020, veți vedea că trec și prin comune cu primari PNL, cu care Robert Sighiartău se laudă și bine face, că sunt primari foarte buni”, a arătat deputatul bistrițean.

Cine sunt ”ulițarii” PNL?

În ceea ce privește ”ulițele” și munca primarilor PNL care derulează proiecte importante finanțate prin PNDL, Daniel Suciu a făcut publică următoarea listă: „Chiochiș – 1 proiect, 3 la Coșbuc, 4 proiecte la Feldru, 1 la Ilva Mare, Lunca Ilvei – 3, Matei -1 , Miceștii de Câmpie – 3, Negrilești – 3 proiecte, Nușeni – 4 proiecte, Sângeorz – Băi, Rebrișoara – 2, Runcu Salvei -1, Șieu Măgheruș, Spermezeu, 5 proiecte la Șieuț… Îi mai aștept pe domnul Robert Sighiartău să vină în județ”, a punctat Suciu.

În loc de epilog

Daniel Suciu:  ”Fac o paranteză și l-aș ruga pe domnul secretar general să nu mă căineze pe mine al cui adjunct sunt sau nu sunt, în condițiile în care el este adjunctul unui om fără job. Președintele PNL este sau a fost angajat fictiv la o firmă din Târgu Mureș și trăiește de pe banii PNL”, a conchis Suciu.