vineri, mai 27, 2022
AcasăAdministrație-PoliticDaniel Suciu (PSD): ”Cîțu nu este Superman, ci în cel mai bun...

Daniel Suciu (PSD): ”Cîțu nu este Superman, ci în cel mai bun caz un Fantozzi al politicii românești”

-

Deputatul PSD Daniel Suciu este de părere că susținătorilor Partidului Național Liberal ar trebui să le fie rușine cu Florin Cîțu, despre care spune că este ”un Fantozzi al politicii românești”.

Într-o conferință de presă susținută la Bistrița, deputatul Daniel Suciu s-a arătat îngrijorat cu privire la creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale și acuză actuala guvernare că ”e ruptă de realitate”.

Mi se pare că suntem absolut cu totul în aer și actualii guvernanți în continuare sunt total rupți de realitate. Astăzi suntem în 16 septembrie și reamintesc că în 11 august vorbeam pentru prima dată despre prețul pâinii, al benzinei și motorinei și despre ceea ce urmează în România pentru oamenii de rând și nu pentru guvernanți. În exact aceeași perioadă, Superman Cîțu ne spunea cu nonșalanța arhicunoscută că românii sunt fericiți, că economia duduie și că toate perspectivele pentru această țară li pentru români sunt extraordinar de frumoase. Ulterior, în 27 august, prezentam din nou înștiințările pentru noile prețuri la energie electrică, cu un plus pentru românii de rând de 60-70%, în unele cazuri chiar și peste 100%. Tot atunci, același premier Cîțu spunea că sub nicio formă prețurile nu se pot plafona pentru că nicăieri nu se întâmplă asemenea lucruri și că el nu își dorește să distorsioneze piața, în ciuda valului de nemulțumire care era din ce în ce mai evident. În 6 septembrie, când deja totul era în aer și Cîțu se pregătea să danseze ca la 20 de ani – vârsta când devenea penal, același premier Cîțu insista și ne spunea că sub nicio formă liberalii din ei nu vor plafona prețurile. În aceeași perioadă, la începutul lunii septembrie, noi, cei din PSD, am spus că vom promova un proiect de plafonare a prețurilor la energie electrică și la gaze naturale, așa cum și alte state ale Uniunii Europene procedau. (…) Ieri, același premier Cîțu, după o ședință de Guvern, patologic, vine și spune că să se gândește să plafoneze prețurile la energie și la gaz și, mărturisesc că eu așa ceva n-am mai întâlnit, spune că PSD i-a furat proiectul de lege. Îmi pare foarte rău că trebuie să spun propoziția următoare, dar are dreptate Ludovic Orban: acest comportament este deja de natură patologică și este de consult de specialitate”, a spus Daniel Suciu.

Deputatul PSD a adăugat că îi întreabă pe membrii PNL, primari, activiști și chiar și pe oamenii simpli care au avut încredere în PNL: ”Măi oameni buni, chiar nu vă este jenă cu un asemenea personaj penibil? Și îmi pare rău să spun asta, dar Cîțu nu este Superman, ci în cel mai bun caz un Fantozzi al politicii românești. Cei de o vârstă cu mine știu exact ce fel de personaj era acest Fantozzi – un revoluționar fără cap, fără cauză care se făcea de râs în fiecare episod. Din nefericire, Cîțu se face de râs pe spinarea tuturor. Încă o dată mă întreb, chiar vă este rușine cu acest personaj? Chiar atât de rău a ajuns PNL să aibă de ales între aceste două caricaturi, unul premier și unul președintele Camerei Deputaților? Chiar nu le este rușine susținătorilor PNL să vadă de trei luni doar măcel pe funcții și bani și fără nicio grijă pentru ceea ce se întâmplă pe stradă?”.

Daniel Suciu a mai precizat că abia așteaptă să se termine odată congresul PNL.

Mă rog să se termine congresul ăsta, că poate își vor aduce aminte că au de guvernat o țară și, dacă nu sunt în stare, să plece naibii acasă. (…) Oamenii s-au săturat de ei și ei în continuare sunt focusați doar pe echipa câștigătoare, pe cine trebuie să câștige, într-un dispreț total față de românii pe care îi așteaptă iarna. (…) Să le fie rușine, deși n-au nicio rușine”, a încheiat Suciu.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri