Daniel Suciu (PSD): ”Excluderea consiliilor județene de la finanțare prin PNRR este o abordare profund greșită”

42

Deputatul PSD Daniel Suciu a reacționat public după ce a aflat că în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu sunt eligibile consiliile județene. Acesta cere explicații ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Parlamentarul bistrițean îi cere ministrului Cristian Ghinea să explice de ce consiliile județene au fost excluse de la finanțare prin intermediul PNRR.

Din ultima formă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) înțelegem faptul că, în viziunea dumneavoastră și a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, consiliile județene nu există și nu au nevoie de fonduri europene. Spun asta pentru că la actualizarea acestuia, ați decis să nu cuprindeți finanțări pentru consiliile județene, deși spitalele sunt în subordinea lor, învățământul special, infrastructura de drumuri județene, instituțiile de cultură și patrimoniul aferent, de asemenea. În acest sens, abordarea dumneavoastră în ceea ce privește eligibilitatea consiliilor județene este profund greșită, iar PNRR trebuie să cuprindă și eligibilitatea acestora. Având în vedere cele expuse în paragrafele de mai sus, vă rog să îmi răspundeți la următoarea întrebare: De ce ați exclus finanțarea consiliilor județene din Planul Național de Redresare și Reziliență? Vă rog să îmi comunicați răspunsul conform Regulamentului Camerei Deputaților”, a scris deputatul Daniel Suciu în interpelarea adresată ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, s-a arătat nemulțumit cu privire la această situație, afirmând că Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România consideră că această decizie este un abuz, motiv pentru care analizează posibilitatea de a se adresa instituțiilor europene.