sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAdministrație-PoliticDaniel Suciu (PSD): ”În timpul guvernării PSD, aproape un miliard de lei...

Daniel Suciu (PSD): ”În timpul guvernării PSD, aproape un miliard de lei a ajuns în Bistrița-Năsăud prin cele două programe Naționale de Dezvoltare Locală – PNDL 1 și PNDL 2”

-

Deputatul social democrat Daniel Suciu afirmă că, în timpul guvernării PSD, aproape un miliard de lei a sosit în județul Bistrița-Năsăud prin intermediul proiectelor de investiții finanțate prin programele guvernamentale PNDL 1 și PNDL 2.

Într-o conferință de presă susținută la Bistrița, președintele PSD Bistrița a prezentat o listă cu 328 de proiecte finanțate prin cele două programe guvernamentale în județ.

”Nu știu dacă un alt program guvernamental implementat după 1990 în România a reușit să ofere aproape un miliard de lei unui județ de categoria a IV-a, precum este Bistrița-Năsăud, în circa 328 de proiecte de investiții”, a declarat Daniel Suciu, care afirmă că lista conține proiectele finanțate începând cu anul 2014.

Acesta mai susține că, deși social democrații au fost acuzați că banii au fost alocați pe criterii politice, lucrurile nu au stat deloc așa, de finanțări beneficiind toate comunitățile, indiferent de partidului din care provine primarul.

”Ultimele trei rectificări bugetare și ultimele trei alocări guvernamentale au ajuns exclusiv în comunități conduse de PNL și USR. (…) Nu există comunitate din județ care să nu fi beneficiat măcar de o finanțare, ca să nu spun că există comune cu câte 6-7 proiecte de investiții fin bani guvernamentali. Noi am putut să facem acest program, pe când ceilalți se chinuie acum să îl continue. Mai grav, au și stopat finanțarea”, a completat Suciu.

Fostul ministru al Dezvoltării a mai spus că sumele alocate prin PNDL 1 și PNDL 2 către comunitățile conduse de primari ai Opoziției de la acea vreme – PNL, ALDE și UDMR – se ridică la peste 300 de milioane lei și a oferit și câteva exemple de comune care au beneficiat de acești bani, Feldru, Spermezeu sau Șieu Măgheruș numărându-se printre ele.

Nu am făcut terenuri de sport în pantă. Am făcut şcoli, grădiniţe, extinderi de reţele de apă, asfalt, pentru că nu ne-am uitat la ce culoare politică au primarii. (…) Ca un om care a reușit să viziteze în mandatul de ministru peste 30 de județe, pot să spun că echipa condusă de Radu Moldovan a reuşit, în ultimii şapte ani de zile, să aibă cea mai bună infrastructură rutieră din România. Toate drumurile naţionale, cu mici excepţii, sunt reabilitate, drumurile judeţene, după ce va fi finalizat şi tronsonul de pe Ilve, şi celelalte proiecte în licitaţie, la fel, vor fi reabilitate. Asta este cartea de vizită a noastră. Asta am făcut noi pentru județul Bistriţa-Năsăud”, a adăugat Suciu.

În aceste condiții, deputatul PSD solicită colegilor liberali să precizeze ce au făcut ei de când se află la guvernare.

 ”Să vină să le arate oamenilor din județ ce proiecte de investiții au de gând să finanțeze în județul Bistrița-Năsăud. (…) Lansez din nou această provocare, rugăminte, să ne arate şi cei de la PNL măcar ceva similar şi să ne spună dacă au reuşit în ultimul an şi jumătate un proiect nou de investiţii într-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a precizat aceeași sursă.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri