Daniel Suciu (PSD): ”Vom avea amendamente și propuneri la proiectul de buget pe anul 2021 lansat de Primăria Bistrița”

93

Președintele PSD Bistrița, Daniel Suciu, a anunțat că grupul consilierilor social democrați din Consiliul Local Bistrița va face mai multe propuneri la proiectul de buget pe anul 2021 lansat de administrația locală.

”Am văzut proiectul de buget al municipiului Bistrița pe anul 2021. Cu siguranță vom avea amendamente și propuneri și o să vă spun doar două dintre ele, ambele venite din experiență și din ceea ce trăim cu toții”, a spus vineri, într-o conferință de presă, Daniel Suciu.

Astfel, liderul social democraților din Bistrița a completat că o primă propunere vizează alocarea unor fonduri pentru testarea gratuită a elevilor din școlile din municipiu.

Dacă tot e să ne luăm după exemplele de bune practici, noi vom propune municipalității alocarea unei sume de bani pentru ca, măcar de două ori pe săptămână, toți elevii din municipiul Bistrița să fie testați, dar nu cu acele teste invazive, ci cu teste cu salivă. Cred că putem avea o colaborare cu majoritatea din Consiliul Local în așa fel încât să facem acest lucru. E o propunere pe care le-o facem cu toată deschiderea și îi rugăm să ia în calcul o asemenea propunere. Nu sunt sume foarte mari și cu această ocazie au și părinții siguranța că ai lor copii vor fi testați periodic, prin metode non-invazive”, a adăugat Daniel Suciu.

O a doua propunere la proiectul de buget pe anul 2021 al Primăriei Bistrița vizează înființarea unui centru pentru victimele cazurilor de violență în familie.

Am văzut că această pandemie, pe lângă problemele grave de sănătate, pe lângă problemele grave economice, a mai scos la iveală și încă o problemă a societății noastre – violența în familie. Peste 100 de plângeri au fost făcute doar anul trecut vizavi de violență în familie. Sunt zeci de ordine de restricție date pentru cazuri de mame, de copii agresați. Zilnic citesc despre astfel de cazuri. Vom propune municipalității acel proiect de safe houses (n.r. – case sigure), care să vină și să acorde un suport, un sprijin pentru asemenea cazuri. Avem doar două centre în județul Bistrița-Năsăud, dar care nu se pliază doar pe această problematică. Susțin în continuare că, pe lângă asfalt, rețele de apă și canalizare, orașul acesta trebuie să aibă grijă și să acorde suport și unor asemenea cazuri”, a mai adăugat deputatul Daniel Suciu.

Proiectul de buget pe anul 2021 propus de Primăria Bistrița se află în procedură de consultare publică și se estimează că va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița din această lună.

Proiectul de buget al Primăriei Bistrița pe acest an, în consultare publică